От понеделник тече одит на Сметната палата в Българската банка

...
От понеделник тече одит на Сметната палата в Българската банка
Коментари Харесай

Александър Пулев: ББР не работи добре, намалихме 5 пъти заплатите в Надзорния съвет

От понеделник тече одит на Сметната палата в Българската банка за развиване

Това е първият одит в тази институция. Обхватът на тяхната работа ще бъде 2020-2021 година Това заяви в студиото на " Още от деня " по  служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Към момента ББР не работи добре, не работи дейно и не се ръководи дейно. Има огромни пропуски от моя позиция и на база на заключението на нашата работа по отношение на процеса на задаване на цели за осъществяването на комерсиалните цели, метода към прогнозирането, към бюджетирането, съобщи министър Пулев.

От началото на тази година, за този регистриран интервал, за цялата календарна 2022 година се цели ново финансиране - нови заеми към дребни, междинни и микропредприятия в размер на 342 млн. лева Към края на месец август последните данни демонстрират, че банката е подкрепила доста дребен брой клиенти с общи експозиции към 60 млн. лева, уточни той.

" Намалихме 5 пъти заплатите на членовете на Надзорния съвет на банката до 2000 лева Ясното ни обръщение към тях е, че желаеме по-добри резултати и по-добър надзор. Ще заздравим потенциала на институцията. Ще предложим нови хора в надзора, които ще работят на същите понижени заплати, само че ще дадат нужната тактика и визия, с цел да работи по-добре банката като цяло ", сподели Александър Пулев.

Той заяви, че се уголемява продуктовият портфейл на банката. Целта е да се поддържат дребни и междинни предприятия. Няма да пипаме лимита от 5 млн. лв.. Ще насочим два нови продукта, създадени сега. Ще насърчаваме съфинансирането там, където има водеща интернационална институция. Т.е. ББР ще взе участие като съкредитор по огромни експозиции, единствено при изискване, че тези експозиции се ръководят въпреки това - репутационно издържана, изясни министърът.

Другата мярка е напълно по самодейност на екипа на министерството. В момента сме в полемика с Българската фондова борса. Насочваме част от заемите през обществените пазари. Цялата документи по тези заеми ще бъде обществена, добави още Пулев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР