От понеделник Словения включва почти цяла Австрия в червения списък

...
От понеделник Словения включва почти цяла Австрия в червения списък
Коментари Харесай

Словения включва почти цяла Австрия в червения списък на районите с висок риск от зараза

От понеделник Словения включва съвсем цяла Австрия в аления лист на страните с висок риск от болест с ковид. Изключение прави само граничната провинция Каринтия, където броят на инфектираните не пораства по този начин стремглаво, съобщи Българска телеграфна агенция.

При влизане в Словения от Австрия всички лица би трябвало да показват негативен тест за COVID-19, изработен най-много преди 48 часа, или да се самоизолират за 10 дни. Досега тези условия бяха единствено за идващите от Виена.

Изключения се позволяват за лицата, които отиват всекидневно на работа или на учебно заведение от едната в другата страна, за товарния превоз или за неотложни пътувания по персонални или служебни аргументи, които не траят по-дълго от 48 часа. Онези, които напущат Словения, с цел да посетят своите фамилии, би трябвало да се завърнат до 72 часа. Транзитното прекосяване през страната, което трае най-много 12 часа, също е без условие за негативен тест.

Изключения се позволяват и за притежатели или наематели на парцели в Словения. Тези лица имат право да останат 48 часа в страната. Изключение се прави и за хората, обработващи аграрни земи оттатък словенската граница. Сезонни служащи, които оказват помощ за прибиране на реколтата в Австрия, имат право да останат отвън страната до 24 часа, без да е належащо да показват негативен тест, когато се прибират в Словения.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР