От понеделник считано ще бъде възстановен плановият прием и плановите

...
От понеделник считано ще бъде възстановен плановият прием и плановите
Коментари Харесай

Шефът на Александровска: Готвим се за трета вълна на вируса

 От понеделник считано ще бъде възобновен плановият банкет и плановите интервенции. Пациентите ще се одобряват след негативен антигенен тест. Това съобщи пред bTV директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Той акцентира, че са готови за плановия банкет, само че поддържат и подготвеност за трета вълна на вируса и по тази причина не се бърза със закриването на COVID-леглата.

Данните у нас са доста обнадеждаващи, това обаче, което виждаме в Европа като заболеваемост буди известна паника, означи проф. Богов.

" На хартия освобождаваме 100 кревати от ковид-отделенията, само че там, където са лекувани пациенти с ковид, няма да бъде позволен планов банкет, ще разтеглим броя на леглата в останалите отделения ", сподели шефът на Александровска болница. Той изясни, че приемът ще се прави след негативен антигенен тест в триажния център на болничното заведение и клиничен обзор.

В момента имаме 24 лекари, които са на първа линия и успяхме да ги имунизираме още с първата доставка. Предстои през днешния ден да стартираме имунизация и с " Модерна ". Сега следва да разберем за какъв брой време ще ни пазят имунизациите, уточни професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР