От понеделник САЩ въвежда задължителен тест за коронавирус за влизащите

...
От понеделник САЩ въвежда задължителен тест за коронавирус за влизащите
Коментари Харесай

Задължителен отрицателен тест за Covid-19 за пристигащите със самолет в САЩ

От понеделник Съединени американски щати вкарва наложителен тест за ковид за влизащите в страната със аероплан.

Всички жители, без значение от имунизационния им статус, които идват в Съединени американски щати с въздушен превоз, би трябвало да показват пред самолетната компания негативен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, изработен до 24 часа преди качването в самолета, оповестиха от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това условие са децата до 2-годишна възраст, както и жителите, преболедували Covid-19 през последните 90 дни. Преболедуването е належащо да се потвърди по едно и също време с показване на два документа: позитивен резултат от тест за Covid-19, изработен до 90 дни предипътуването, както и документ за изцеление от здравно заведение или от доктор с дата и автограф, осведомят от министерството.

Друго условие към идващите с въздушен превоз в Съединени американски щати е да попълнят и показват форма по пример.

От министерството напомнят, че жителите, идващи по въздух в Съединени американски щати, са длъжни да показват на самолетната компания и доказателство за приключена имунизация против Covid-19 с ваксина или утвърдена за непрекъсната или изключителна приложимост от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати или от Световната здравна организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР