От понеделник партиите и коалициите могат да се регистрират за

...
От понеделник партиите и коалициите могат да се регистрират за
Коментари Харесай

Демократична България изпревари ГЕРБ и Цветанов в регистрацията за вота

От понеделник партиите и обединенията могат да се записват за идните на 4 април парламентарни избори. Първа за вота се записва не ГЕРБ, както е било до момента, а " Демократична България ". Втора беше партията " Републиканци за България " на Цветан Цветанов.

Докато Цветанов беше втори в партията на Бойко Борисов и се занимаваше с организацията на групировката за изборите, ГЕРБ постоянно се регистрираше първа. Случваше се даже от младежката организация да пазят ред през нощта преди първия ден за регистрация. На локалните избори, когато Цветанов към този момент не беше част от ГЕРБ, партията отново съблюдава традицията да се записва първа. Сега обаче това не стана.

" Демократична България " внесе в Централната изборна комисия (ЦИК) подписи за регистрация за парламентарните избори на 4 април. Формацията показа 9999 подписа, четири от които – електронни. Електронните подписи обаче не бяха признати от ЦИК с претекста, че Изборният кодекс изисква подписите да са на хартия, положени пред упълномощено лице.

" Тръгваме на тези избори с желание да обърнем посоката на развиване на страната и да наложим стратегия за радикална рационализация, от която България има потребност. Разбира се, това включва нашите цели като правосъдна промяна, електронно ръководство и премахване от властта на ГЕРБ, Бойко Борисов, Движение за права и свободи, Делян Пеевски и Доган. Това са основните ни цели на тези избори ", сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Другият съпредседател на обединяването Атанас Атанасов разгласи, че е нужна смяна и в стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР