От понеделник няма да можем да напускаме страната, ако имаме

...
От понеделник няма да можем да напускаме страната, ако имаме
Коментари Харесай

Няма да можем да напускаме страната , ако не сме си платили глобите към КАТ

От понеделник няма да можем да напущаме страната, в случай че имаме неплатени санкции към КАТ. Решението, което беше обявено още преди дни, към този момент е взето. Такъв надзор ще има на 8 от граничните пунктове.
1928 нередовни водачи са открити единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина” от 3 юни насам. А цената на санкциите - близо 400 хиляди лв., единствено 12 хиляди обаче са платени на място, посредством ПОС терминалите, заяви NOVA. Проверката за пътни санкции на пункта стартира на 3-ти юни. Един от санкционираните е Тончо, който знае за какво граничните служители на реда го спрели и какъв брой ще му коства. Всички водачи с санкции се пренасочват от граничните служители на реда към пътните. Фишове и актове се заплащат единствено с карта.

Водачите, на които за първи път се връчват наказателните постановления имат право да продължат пътя си и да създадат заплащане до 14 дни. Водачите, които имат влезнали в действие санкции би трябвало да платят на място или да се разделят с книжката и талона на колата.

„ Ако лицето е лидер по закон няма право да продължава да ръководи МПС, до момента в който не заплати санкцията си”, изясни контрольор Иво Писанов от Пътна полиция при

Така всички те ще би трябвало или да платят, или да се откагат от пътуването. Проверките се оказаха сюрпризирана за мнозина, а през вчерашния ден по обяд се образуваха и опашки от санкционирани на „ Калотина”. „ Трябва да има по-добра организация съгласно мен, тъй като не може единствено по един да обслужват, като виждам опашката ще е много дълга”, сподели Теодора Гигова.

Тези дни на Калотина бил засечен и рекордьор със 168 неплатени електронни фиша. От понеделик, същото чака всички пътуващи през пунктовете „ Лесово”, „ Маказа”, „ Кулата”, „ Капитан Андреево”, Видин - Дунав мост 2, Русе - Дунав мост 1 и Силистра.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР