От понеделник напливът е огромен, телефоните ни прегряват, има крайно

...
От понеделник напливът е огромен, телефоните ни прегряват, има крайно
Коментари Харесай

Хотелиерите по морето предупреждават за нова бежанска вълна от Украйна

„ От понеделник напорът е голям, телефоните ни прегряват, има извънредно нуждаещи се бежанци, които ни търсят със вик за помощ и ние не знаем какво да вършим. Това, което имаме като информация, е, че програмата, която работи, е с последна дата 31 октомври. Не знаем какво следва от 1 ноември ”, съобщи Елена Андонова и добави, че напорът е най-вече в „ Слънчев бряг ”, където потенциалът е напълнен.

 

Не липсват и хора от сектора, които алармират, че не са получили средства за към този момент настанени бежанци. Тамара Анастасова сподели по NOVA NEWS, че заплащанията нормално закъсняват с по няколко месеца. „ Съседните хотели към момента не са получили никакви средства. Имаме настанени хора, само че не знаем как да действаме ”, допълни тя.

Друг хотелиер - Виолета Галева, разяснява, че не са получили към 200 000 лв. за настаняване на бежанци. Освен това имали отговорности и към хранилища.

 

Преди дни министърът на туризма Илин Димитров даде обещание, че до 20 октомври хотелиерите ще получат дължимите им средства. А от сектора предизвестяват, че, в случай че това не се случи, са обречени на банкрут, а търсещите леговище ще би трябвало да изоставен хотелите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР