От понеделник Гърция ще изисква сертификат за ваксинация или негативен

...
От понеделник Гърция ще изисква сертификат за ваксинация или негативен
Коментари Харесай

Гърция ще изисква сертификат за ваксинация или негативен тест за пътувания до островите

От понеделник Гърция ще изисква документ за имунизация или отрицателен тест за ковид от хората, които пътуват до островите, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от Ройтерс.

Лекото повишаване на случаите на заразяване през последната седмица и терзанията към по-заразния Делта вид на вируса накараха гръцките управляващи да наложат по-строги правила във връзка с островите, отбелязва организацията.
" Делта разновидността е 100 % по-заразен от първичния вирус и сред 40 и 60 % по-заразен от английския вид ", сподели Вана Папаевангелу, специалист от комисията, която поучава държавното управление по въпросите на пандемията. " Въпросът в този момент е по какъв начин да отложим разпространяването му до момента в който имунизацията напредне ", сподели тя.

Заместник-министърът по гражданската отбрана Никос Хардалиас сподели, че ограниченията за ограничение на нови огнища на болестта ще бъдат местни.

Днес гръцките здравни управляващи оповестиха за нови 761 случая на заразяване, от които единствено един е открит на границите на страната, съобщи организация АНА-МПА.

До момента в Гърция са открити 423 185 случая на COVID-19. От доказаните през последните седем дни нови заразявания, 93 са свързани с пътувания в чужбина, а 677 - с други доказани случаи.

През последните 24 часа са регистрирани четири смъртни случая, свързани с инфекцията. Общият брой на жертвите на КОВИД-19 в Гърция е 12 710, като 95,2 % от тях са имали съпътстващи болести и/или са били на 70 и повече години, отбелязва АНА-МПА.

Общо 189 пациенти са на апаратно дишане в лечебни заведения. Средната възраст на тези пациенти е 67 години, а 84,1 % от тях са с съпътстващи болести и/или са на 70 и повече години.

Средната възраст на новозаразените в Гърция е 43 години, а междинната възраст на умрелите с КОВИД-19 - 78 години, осведоми АНА-МПА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР