От понеделник Гърция навлиза във втора фаза относно разхлабване на

...
От понеделник Гърция навлиза във втора фаза относно разхлабване на
Коментари Харесай

Вижте при какви условия ще почиваме в Гърция

От понеделник Гърция навлиза във втора фаза по отношение на разхлабване на ограниченията, наложени поради COVID-19. Плавно през три стадия пада възбраната за пътешестване до гръцките острови, отварят магазини, възвръща се по-голямата част от промишлеността на дребно. 25% затворените компании се отварят, заяви НТВ.
Зелена светлина за пътешестване сред островите получават заетите служащи в сезонен бизнес или заместващи учители, било с транспортен съд или аероплан. Служителите в частния бранш би трябвало да имат уверение за пътешестване от шеф. По отношение на придвижването отвън областите е позволена единствено доставка на храна и медикаменти, потвърдени от съответните документи.

От 19 май пада възбраната за пътешестване до континенталната част на Гърция. Ако всичко върви добре, достъпът до островите ще бъде свободен за всички от 1 юни, само че съществува опция за разрешаването му по-рано, с допустима дата 25 май.

Това лято в Гърция ще може да се влиза единствено със здравни протоколи, направени от държавното управление и Комисията по инфекциозни заболявания. Всеки, който желае да пътува до южната ни съседка, ще би трябвало да има здравен документ, публикуван до 72 часа по-рано. В него би трябвало да е записано, че не е притежател на болестта.

Относно полетите:

Капацитетът на полетите до, от и в Гърция ще бъде цялостен, без свободни места, тъй че, въздушният превоз да бъде стопански вероятен за туристите.

За полети до четири часа няма да се сервира храна за пасажерите, а единствено пакетирани закуски.

Туристите ще напущат страната без какъвто и да било надзор, с цел да се избегне риска от карантина в Гърция, което би било спирачка за избора на страната за дестинация за отмора.

За настаняване:

Министерството на туризма ще наеме във всяка туристическа зона на страната хотел, който ще действа като „ карантинен хотел “. Там ще бъдат превозени туристи, за които се откри по време на престоя им в Гърция, че са преносители на COVID-19.

Всеки хотел ще бъде длъжен да подписа контракт с доктор, който на място или онлайн ще дефинира дали екскурзиантът би трябвало да се подложи на коронарен тест. Резултатите от теста ще стават ясни най-късно до 06.00 часа, тъй че всеки, който е тестван като позитивен, ще бъде изместен в „ карантинен хотел “.

В хотелите няма да има бюфети, а единствено сервиране по стаи от онлайн азбучник, който ще се изпраща на туристите по мобилен телефон. Шезлонгите на плажа ще имат покритие за еднократна приложимост за всеки плажуващ, със наложителна отдалеченост от 2 метра сред чадърите. Ще се обезпечава особено образование на личния състав на всеки хотел за специфични хигиенични правила.

Носенето на маски и ръкавици в затворени пространства и по време на пътешестване остава наложително изискване. Къпането в морето е разрешено от 4 май, само че проведените плажове към момента са затворени. Към момента Гърция остава затворена за туристи от чужбина, само че в трескава подготовка за посрещането им скоро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР