От понеделник Финландия спира пътническите влакове Алегро, един от последните

...
От понеделник Финландия спира пътническите влакове Алегро, един от последните
Коментари Харесай

Финландия отряза руснаците от влаковете до Европа

От понеделник Финландия стопира пътническите влакове " Алегро ", един от последните способи за руснаците да стигнат до Европейския съюз с публичен превоз.

Националният железопътен оператор на Финландия ще спре услугите сред Хелзинки и Санкт Петербург в понеделник, затваряйки един от последните направления, по който руснаците могат да стигнат до Европейски Съюз, оповестява Ройтерс.

Предвид глобите против Русия, операторът VR беше ориентиран от страната, че към този момент не е уместно да извършва услугата до Санкт Петербург, съобщи в петък ръководителят на пътническите транспорти Топи Симола.

Влаковете от Русия до столицата на Финландия са цялостни с руснаци от началото на нашествието в Украйна, откакто затварянето на въздушното пространство прекъсна полетите сред Русия и Европейски Съюз. Границата сред Финландия и Русия остава отворена за прекосяване с персонални коли.

Министърът на Финландия, отговарящ за държавните холдинги, Тити Тупурайнен сподели пред най-големия всекидневник в страната Helsingin Sanomat, че една от аргументите за поддържане на влаковите услуги до момента е да се разреши на финландците, живеещи в Русия, да се върнат във Финландия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР