От понеделник, 4 май, в редица европейски страни започват да

...
От понеделник, 4 май, в редица европейски страни започват да
Коментари Харесай

Къде и какво подновява работа в Европа от днес


От понеделник, 4 май, в редица европейски страни стартират да се подвигат някои от ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията от Covid-19, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Италия, първата страна в Европа, която наложи строга карантина на цялата си територия, последователно излиза от нея. Италианците ще могат да посещават роднините си, да се събират на лимитирани по брой групи, парковете се отварят, резервира се обществената отдалеченост сред хората в тях. Подновява се напълно работата в строителството и търговията на едро. Кафенетата, заведенията за хранене и питейните заведения ще продават храна за у дома. Училищата няма да отварят порти до септември. Ограниченията за напредване от една област на друга остават. Маските са в действие за летищата и гарите и за публичния превоз. Подновяват се пътническите полети на летищата Чампино в Рим и Перетола във Флоренция, които бяха измежду краткотрайно затворените летища в страната поради епидемията.

Испания - възобновяват работа дребни търговски обекти като фризьорски салони, които могат да одобряват самостоятелни клиенти след авансово уречен час. Баровете, кафенетата и заведенията за хранене ще продават стока за у дома. Маските са наложителни в публичния превоз. След 48 -дневна карантина, на 1 май испанците към този момент можеха да излизат на открито и да спортуват самостоятелно в избраните от управляващите часове.

На дребни острови от Канарския и Балеарския архипелаг ще бъде позволено отварянето на множеството магазини, музеи и тераси на питейни заведения и заведения за хранене, само че при стеснен потенциал. Там също ще бъдат отворени хотели, само че при избрани условия. Училищата остават затворени до септември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР