От понеделник, 18 юли, започва предлагането на 39 безплатни административни

...
От понеделник, 18 юли, започва предлагането на 39 безплатни административни
Коментари Харесай

Безплатни услуги ще предлагат клонове на Български пощи от понеделник -

От понеделник, 18 юли, стартира предлагането на 39 безвъзмездни административни услуги в клонове на Български пощи в съдействие с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта.

Това е пилотна самодейност, създадена взаимно с Министерство на електронното ръководство, и е първа стъпка към плана „ Дигитална промяна на Български пощи и даване на сложни услуги “, който следва да се извърши в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност, гласи държавното прессъобщение.

„ Новото, въпреки и временно управление на „ Български пощи “, разработи подробен и извънредно професионален бизнес проект, с който всяко последващо управление, в случай че има капацитет и предпочитание, ще трансформира пощите в печелившо дружество единствено до няколко години. Предлагането на административни услуги в клонове на пощите е първата стъпка от този развой “, разяснява старта на услугите вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова.

Партньорството с Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта ще обезпечи достъп до огромен брой административни услуги в региона на общественото подкрепяне. Сред тях са заявяването на целева помощ за отопление, издаването на служебна записка за засвидетелствуване на регистрация на търсещо работа лице и отпущането на еднократна помощ при раждане на дете.

Първите станции, които ще оферират услугите, с изключение на в София, са в дребни обитаеми места, в които пощите са едно от дребното останали лица на страната. Проектът стартира пилотно в:

- Централна поща в София;
- с. Селановци, област Враца;
- гр. Баня, област Пловдив;
- с. Маринка, област Бургас;
- с. Крушовица, област Плевен;
- с. Игнатиево, област Варна.

Предлагането на административни услуги в определени станции е първа стъпка към визията на държавното управление за преобразяването на „ Български пощи “ в обединен център за административни услуги. Осигурена е обща инвестиция от над 100 млн. лева по Националния проект за възобновяване и резистентност. С тези средства ще се извърши освежителен ремонт на над 500 станции, а над 68 млн. лева ще бъдат вложени за рационализация и цифрова промяна на цялата клонова мрежа.

Изпълнението на плана ще усъвършенства достъпа до административни услуги в дребните обитаеми места и ще сътвори улеснение, спестявайки на жителите време и средства за пътешестване. Едновременно с това ще способства и за оптималното потребление на разгърнатата мрежа от пощенски станции на сдружението, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на доходи, пишат от Министерски съвет.

Информацията за административните услуги, които жителите могат да декларират в границите на пилотния план, ще бъде налична от на следващия ден на формалния уебсайт на „ Български пощи “. В пощенските станции също ще е налична информация за новите административни услуги.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР