От понеделник, 17 май, започват работа в 8 общински

...
От понеделник, 17 май, започват работа  в 8 общински
Коментари Харесай

Зелени коридори за ваксина и в 8 столични ДКЦ-та

От понеделник, 17 май, стартират работа „ " в 8 общински ДКЦ-та. Целта е столичани да имат по-лесен и комфортен достъп до ваксина против COVID-19.
" По мое предложение тези 8 общински лечебни заведения ще се включат и в организацията за разпределение на ваксини към персоналните лекари ", заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова. Осемте „ зелени “ коридора са в 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 17. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ и 24. ДКЦ.
 Ваксина, която обезврежда всички бета коронавируси – към този момент има първообраз Ваксина, която обезврежда всички бета коронавируси – към този момент има първообраз
Американски теоретичен екип от университета " Дюк " съумя да създаде първообраз на ваксина, която да защищава от всички типове ковид от...
От идната седмица би трябвало да проработи и електронната система на Столичната РЗИ, през която персоналните лекари ще декларират ваксини и ще получават информация. " За да подпомогнем този развой взаимно със СРЗИ сътворяваме опция персоналните лекари да получават декларираните ваксини от пунктове в 8-те общински ДКЦ. Това ще понижи скупчванията и напрежението, което имаше при разпределяне само от СРЗИ. В София работят към 800 общопрактикуващи лекари, като кабинетите на 20% от тях са в тези ДКЦ-а ", уточни още кметът посредством обява в обществената мрежа Facebook.
Важно конкретизиране е, че за имунизирането в „ зелените “ коридори на осемте ДКЦ-а има специфични телефони, на които авансово да се запише всеки, който желае ваксина. Телефоните и работното време са поместени в уеб страницата на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР