От понеделник, 14 юни, стартира третата фаза на програмата за

...
От понеделник, 14 юни, стартира третата фаза на програмата за
Коментари Харесай

НАП ще компенсира последните фирми от локдауна с 55 млн. лв.

От понеделник, 14 юни, започва третата фаза на програмата за компенсиране на компаниите, които бяха принудени да затворят заради противоепидемичните ограничения, оповестиха от Националната организация по приходите.

Предвидени са нови 55 млн. лв. за обезпечаване на оборотен капитал посредством безплатни средства по ОП „ Иновации и конкурентоспособност “. До момента са изплатени близо 120 млн. лв. по първите две етапи на програмата, допълват от Национална агенция за приходите.

Частичният локдаун за заведения, търговски обекти, обучителни центрове, спортни зали и туристически организации бе разгласен в края на ноември 2020 година Още през декември и началото на януари над 8100 наранени компании аплайваха за обезщетения, които Национална агенция за приходите стартира да изплаща през март.
В третата фаза на програмата подпомагането е към компаниите, които останаха затворени в интервала от 22 до 31 март 2021 година, както и нощните заведения и туроператорите, които бяха с прекратена активност до края на април. За заведенията компенсацията е 20% от месечния оборот преди пандемията, а за туроператорите - 10%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР