От понеделник - 09.01.2023 г. започва да работи офиса на

...
От понеделник - 09.01.2023 г. започва да работи офиса на
Коментари Харесай

От днес започва работа офиса на ТЕЛК в Дупница

От понеделник - 09.01.2023 година стартира да работи офиса на Регионална картотека за здравна експертиза (РКМЕ) към Регионална здравна инспекция-Кюстендил в гр. Дупница. Освен жителите на града и селата, офисът ще обслужва жителите и на общините Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобошево. Офисите са против входа на някогашната Транспортна болница.

Както е известно, през предходната година Министерство на здравеопазването бе взело решение, които подлежат на обзор пред ТЕЛК за освидетелстване за понижена работоспособност, да показват първо документите в РИКМЕ – Кюстендил, а прегледът от лекарска комисия да се прави в Дупница.

След като кметът на общината инж.Методи Чимев бе сигнализиран за този проблем, предприе редица срещи в София, както и с шефът на РЗИ-Кюстендил, с цел да се реши казусът и да не бъде в ущърб на хората.

" Бях декларирал на срещите, че каквото се изисква от нас ще го създадем, само че ще продължи работата в Дупница. Получих поддръжка в това отношение и от доктор Величков, за което му благодаря. Нямаше по какъв начин да останем безучастни, а хората изключително трудноподвижните да пътуват до Кюстендил и вършат и спомагателни разноски, още повече, че не приказваме за единични случаи, а за стотици годишно. Решението не кореспондираше по никакъв метод с нормалността и виновното отношение към хората и по тази причина се противопоставих, за наслада с триумф. Ремонтът бе изработен, всичко което се искаше от нас като институция и ангажимент изпълнихме ", сбит бе инж.Чимев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР