От полунощ са в сила , засягащи пристигащите от България.

...
От полунощ са в сила , засягащи пристигащите от България.
Коментари Харесай

Австрия премахна карантината за пристигащите от България с ваксина, отрицателен тест или сертификат за преболедуване

От среднощ са в действие, засягащи идващите от България. С теях отпадна карантината за жителите, в случай че те са имунизирани против, в случай че имат за ковид или документ, че са го преболедували.
По информация на посолството ни във Виена, с цел да избегнат самоизолация, при влизане в Австрия българските жители следва да показват един от изискваните документи: Документ за имунизация на немски или британски език. Той би трябвало да потвърждава, че жителят е имунизиран с една от утвърдените от Европейската здравна организация ваксини и утвърдената от СЗО китайска ваксина „ Синофарм “; Сертификат от доктор или от здравните управляващи за преболедуван COVID-19 през последните 6 месеца. Може да се показа и документ за антитела, не по остарял от 3 месеца; Отрицателен резултат от PCR тест, не по остарял от 72 ч. преди влизане в страната, или негативен резултат от бърз антигенен тест, не по остарял от 48 ч.
 От юни Австрия стопира AstraZeneca От юни Австрия стопира AstraZeneca
Австрия ще спре използването на имунизацията на AstraZeneca от началото на юни, заяви здравният министър на страната. Министър Волфганг М...
В случай че влизащите на територията на Австрия не разполагат с един от трите документа, е належащо в 24-часов период да си създадат PCR тест на място за лична сметка. Деца до 10 години няма да бъдат тествани.
Продължава да се изисква и онлайн регистрацията на Pre-Travel-Clearance, която би трябвало да бъде направена най-рано 72 ч. преди пътуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР