От полунощ на 28 март 2021 г. Норвегия въвежда изискването

...
От полунощ на 28 март 2021 г. Норвегия въвежда изискването
Коментари Харесай

Норвегия въвежда 10-дневна карантина за завръщащите се в страната

От среднощ на 28 март 2021 година Норвегия вкарва условието към всички, в това число и норвежките жители и непрекъснато пребиваващите в страната, които се завръщат в Норвегия след осъществени неналожителни пътувания в чужбина, да бъдат настанявани в карантинен хотел за целия интервал на карантина от 10 дни, оповестиха от българското Министерство на външните работи.

Мярката анулира в този момент настоящата опция престоят в карантинния хотел да бъде понижен до 3 дни и да бъде преустановен след даването на негативен резултат от тест за COVID-19.

По информация на посолството ни в Осло неотложни и уважителни аргументи за пътувания в чужбина са събития като гибел на родственик, навестяване на малолетно дете и други, като преценката се прави от норвежките способени органи.

От Министерство на външните работи припомнят, че по отношение на ограниченията против ковид на територията на Норвегия се позволяват само непознати жители, които имат статут на непрекъснато пребиваващи в страната.

Изключения от условието се прави за лимитирани категории пътуващи, измежду които чужденци, които пътуват по филантропични аргументи, които се събират с децата си, близки членове на фамилията на непрекъснато пребиваващи в Норвегия, публицисти и личен състав на задгранични медии, моряци и екипажи в авиацията и други

Подробности за ограничаващите ограничения в Норвегия са оповестени на.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР