От полунощ е в сила отстъпката от 25 стотинки в

...
От полунощ е в сила отстъпката от 25 стотинки в
Коментари Харесай

От днес влиза в сила отстъпката за горивата от 25 стотинки на литър

От среднощ е в действие отстъпката от 25 стотинки в цената на горивата. Повечето от огромните вериги бензиностанции оповестиха, че ще дават на потребителите държавната помощ на литър гориво, а част от тях ще го вършат дружно с отстъпките, които дават на постоянните си клиенти.

"В днешния ден може да има разминаване в цените на пропан-бутана на другите обекти, даже на една и съща верига. Причината е, че в станциите ще има както количества с, по този начин и такива без данък ", изясни ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев пред Българското национално радио.

Шофьорите, които желаят да употребяват отстъпката и дават отговор на условията за приемане на държавната помощ ще получават отстъпката с даване на талоните на колите при посещаване на касите на бензиностанциите.

"Ако веригата дава и спомагателни потребителски отстъпки, то държавната помощ от 25 стотинки и отстъпката, която получава като правилен клиент по съответната верига, или ще бъде регистрирана като обща отстъпка, или ще бъде на два обособени реда в касовата записка. В първите дни ще има несъответствия в другите търговски вериги, тъй като едни са подготвени да дават и двете остъпки чисто механически, други ще започват с 25 стотинки или отстъпката за лоялни клиенти ", сподели още Терзиев.

Най-късно до началото на идната седмица бензиностанциите ще се приспособяват към новия режим. Също тогава би трябвало да се почисти и разминаването в цените на пропан-бутана.

"В събота всички станции, които получат гориво пропан-бутан, ще го получават без данък, само че доставките до петък са с данък. Това ще докара до въпроси за какво един оператор или една верига предлага пропан-бутана на разнообразни бензиностанции един път на по-висока цена и повторно - на по-ниска ", разяснява ръководителят на Българската петролна и газова асоциация.

Независимо, че при метана има най-вече отстъпки, държавна помощ, нулев данък и понижено Данък добавена стойност на 9%, цената му може да остане на същите равнища поради предстоящото повишаване на природния газ с 32%.

"Ако приемем, че през днешния ден имаме метан, който се търгува сред 3.40 и 3.60 лева, в случай че поръчката на Булгаргаз бъде призната, 80 стотинки е нарастването и каквито остъпки да дадем - 25 стотинки, 35 стотинки от Данък добавена стойност и 5 стотинки от данък и още нещо за правилни клиенти, тя ще бъде по-висока, в сравнение с е в сегашния миг ", сподели още той.

Според Терзиев, отвън отстъпките при бензина и дизела, е допустимо още в идващите дни да намалее и цената на горивата по колонките.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки коли, категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, благосъстоятелност на физически лица, като те би трябвало да показват дребния ваучър на транспортното средство, с цел да употребяват отстъпката. Друго изискване е типът гориво да е с най-ниската цена от типа си. Няма ограничавания в количеството на горивото и броя на зарежданията.

Препоръчително е, преди да заредят, водачите да попитат в бензиностанцията дали отстъпката се ползва в съответния обект.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР