От полунощ довечера да бъде въведено задължително носене на маски,

...
От полунощ довечера да бъде въведено задължително носене на маски,
Коментари Харесай

Втори опит: Задължително с маска навън

От среднощ тази вечер да бъде въведено наложително носене на маски, шалове или кой каквото има, с цел да се защищити при излизане. Това съобщи министър-председателят на България Бойко Борисов по време на днешния брифинг. Той уточни, че ще подреди на министъра на опазването на здравето да издаде такава заповед, с която да се задължат хората да носят маски, излизайки от вкъщи си.
" Най-голямото ни терзание сега е, че хората пъклен се успокояват поради ниската заболеваемост и смъртност у нас, спрямо доста други страни. Усещането е, че си мислим, че това ще свърши скоро и надали не, е смешка. Огромната част от българите въпреки всичко гледат какво става в другите страни и схващат, че би трябвало да се съблюдава отдалеченост - само потвърденото предотвратяване от заразяване с ковид ", сподели Борисов.
Той е безапелационен, че страната има подготвеност да обезпечи безвъзмездни маски на популацията. " Най-трудното ни следва. Под 1% се движим сега. В тъгата мога да кажа, че умрелите са с голям брой болести. Но ние имаме доста такива в страната. И в случай че я изпуснем ще понесем пагубна вреда ", изясни министър ръководителят.
Припомняме, че преди седмица същата мярка бе приложена със заповед на министъра на опазването на здравето. Тя обаче претърпя едвам няколко часа и бе анулирана поради отрицателна реакция на обществото. Днес, близо 10 дни по-късно, Борисов ще разпореди същата мярка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР