От половин година заедно с бизнеса и работодателите говорим, че

...
От половин година заедно с бизнеса и работодателите говорим, че
Коментари Харесай

Синдикалист: Бомбите в енергетиката цъкат

От половин година дружно с бизнеса и работодателите приказваме, че България би трябвало да вземе незабавни ограничения, свързани с стопанската система поради рецесията в Европа. Едно от тези неща е мярката като при коронавирус, при която избрани бизнеси получавах част от заплатата на служащите от страната, с цел да ги запазят, да не се стига до съкращения. В момента такива бизнеси, които са свързани с експорт, са застрашени и би трябвало да бъдат подкрепени, само че за това трябват пари.

Това разяснява пред бТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Друго нещо е енергетиката. И там има потребност от незабавни ограничения, само че политиците споделиха, че желаят да минат изборите и тогава да му мислят. Да, само че времето върви, а бомбите в енергетиката цъкат. Едната от тях е 250 млн. лева беше гласувано за тази година, само че тези пари не са открити и мини Марица Изток се чудят от кое място да намерят заплати, с цел да могат да работят. Това не е единственото, само че е незабавно, разяснява той.

Така че пари няма, не са планувани, а са нужни, акцентира той. 

Има и други финансови решения, които са гласувани, само че парите не са заложени в бюджета и хората не ги получават. Нужна е актуализация, преструктуриране на бюджета. Същата работа е и със заплатите при лекарите и сестрите, разяснява Димитров. 

Аз мога да продължа безпределно, тъй като проблеми има ужасно доста, те са забавени, затлачени, оставени без решение. надявахме се на ново държавно управление, обаче внезапно ще би трябвало да ги взема решение служебния кабинет, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР