От полицията излязоха с подробнисти за наркооранжерията и задържаните във

...
От полицията излязоха с подробнисти за наркооранжерията и задържаните във
Коментари Харесай

От полицията излязоха с подробности за разкритата наркооранжерия и задържаните в Селановци

От полицията излязоха с подробнисти за наркооранжерията и арестуваните във врачанското село Селановци.

Удар на полицията! Разкриха огромна наркооранжерия при спецакция в Селановци, има арестувани /снимки/

В хода на осъществяване на профилирана полицейска интервенция, от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност” при регионалната дирекция на МВР-Враца са били извършени комплекс оперативно-издирвателни мероприятия. На 15 май, към 18.30 часа, в землището на село Селановци са били засечени три незнайни лица, които поливали растения от рода на конопа. Двама от тях не се подчинили на дадените полицейски разпоредби и напуснали региона на местопроизшествието, като избягали през гориста околност. На място е бил арестуван 29-годишният С. М., локален гражданин, който се оказало, че е престъпно проявен, само че неосъждан.
При последвали процесулано-следствени дейности, на територия от към 200 кв м, обособени като ферма, са открити и конфискувани общо 106 растения от рода на конопа. Те били с размери от 0.15 м до 1.00 м и засадени с земята. Общото конфискувано количество зелена листна маса и съцветия е с тегло към 10 кг.
В региона служителите на реда намерили и иззели още 3 мобилни телефона с разнообразни марки и модели, туба с течен тор, 21 черни пластмасови съда за разсад със засадени в тях растения, ръчна пръскачка от 5 литра вид разпръсквач, камери за видеонаблюдение вид фито-капан, както и други материални доказателства, имащи отношение към воденото следствие.
Случаят е докладван на административния началник на Районна прокуратура-Оряхово, а по случая е формирано досъдебно произвеждане в МВР-Враца.
От извършените бързи оперативно-издирвателни мероприятия са открити и арестувани двете избягали лица. Те са 33-годишният Н. Н. и С. И. на 30 години, и двамата от Селановци.
В хода на работата по формираното досъдебно произвеждане са извършени процесуално-следствени дейности на адреси, населявани от горепосочените лица. При осъществените инспекции, униформените разкрили и иззели голям брой движимости и предмети с отношение към започнатото дело, както и 30 патрона 22 диаметър.
Установено е, че съпричастни към осъществяваната от горепосочените лица незаконна активност са още трима души – И. М. на 36 години, Т. Х. на 27 години и 41-годишният И. И., поданици на същото село.
В хода на работата по следствието са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности в парцели, населявани от трите лица. При обиските са открити и конфискувани натриеви лампи с рефлектори, въздуховоди, газ предупредителен револвер, 98 газови патрона, голям брой железни трансформатори, пластмасофи черни форми с гнезда за посаждане на растения, пластмасови туби, съдържащи кафеникава течност, електрически вентилатори, 44 ловни патрона, флоберков патрон и други В парцел, находящ се в село Горни Вадин, употребен от Т. Х., са открити и конфискувани 8 откъснати растения от рода на конопа.
С разпореждане на административния началник на районното ръководство на Оряхово на лицата са наложени ограничения за неотклонение „ задържане под стража” за период до 72 часа.
Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР