От поколение на поколение, от майка на дъщеря, от родители

...
От поколение на поколение, от майка на дъщеря, от родители
Коментари Харесай

Носи ли късмет, здраве и просперитет червеният конец, вързан на ръката?

От потомство на потомство, от майка на щерка, от родители на деца и внуци традицията да се носи червен конец се предава от век на век. В съвсем всички култури от антични времена се е смятал за мощен талисман против неприятни очи, вреди и всякакво зло, вътрешно и външно. Корените на тази традиция са свързани с Израел и кабалистичните мъдреци.

И по този начин, те споделят, че това е знак на самата нишка, която обгръща гробницата на превъзходната Рахил - една от предците на еврейското семейство, въплъщение на майчинската обич, саможертвата и протекция. Кабалистите били първите, които употребяват специфична технология, която зарежда алената нишка с избрана магическа мощ, с помощта на която става известна в целия свят.

Но е забавно, че всеки народ има свои митове за този амулет. В славянската митология съществува вярване за богиня, която дала на селяните тайната да пазят домовете и фамилиите си, като ги научила по какъв начин да завързват алена нишка на оградата.

В летописи на Древна Русия написа, че този талисман дава здраве и защищава от зли очи

Според влъхвите алената вълнена нишка поглъщала силата на животното и слънцето.

Старейшините на циганските нации също имат своя легенда. Според легендата светата Сара била талантлива с предвидливост и по тази причина й е предоставено правото да избере първия цигански барон. Момичето издърпало дълъг конец от аления си шал, разрязало го на няколко дребни и завързало на претендентите на китките. При един от тях - Йосиф, конецът почнал да свети. Той станал първият барон. Оттогава ромите дълги епохи съблюдават традицията да връзват вълнена алена нишка на претендентите за купата барон.

Според друга антична легенда богинята Невехеге - майката на всички богове, заобикаляла всяка болест благодарение на червен конец и като го връзвала на болните

Също по този начин магическата мощ на алените влакна, с цел да се отървете от заболявания и други неприятности, била употребена от богинята Грей, която била почитана от северноамериканските индианци.

Има доста истории, митове и легенди за червени мистериозни влакна, само че остава главният, заветен факт - този на пръв взор елементарен амулет в действителност има специфична защитна мощ и оказва помощ против злото.

Червеното е енергийно най-мощният цвят, покровителстван от Марс - планетата на силата и отбраната. Ето за какво нашите предшественици са обичали да го употребяват толкоз доста. Спомнете си обичаните бижута на нашите баби, прабаби - алена бродерия върху рокли и ризи, коралови мъниста или гривни.

Ако всичко е ясно с аленото, тогава за какво вълна? Оказва се, че подобен конец е в положение да повлияе на кръвообращението в капилярите.

Завързвайки го на китката си, ще ускорите зарастването на рани, ще облекчите възпалението и доста ще облекчите болката от навяхвания

Това свойство се изяснява с научни обстоятелства и физични свойства на вълната - тя е източник на статично електричество. С други думи, притежавайки избрана сила, този материал кара кръвта да се форсира до обикновено положение.
По кориците на стилните списания, на снимачната площадка и даже на аления килим можем да забележим известни персони с яркочервен конец на китките си.

Ето за какво доста хора неправилно считат, че това е просто фешън аксесоар. Но това въобще не е по този начин. Публичните хора, както никой различен, са обект на негативизъм, наказание, злоба - по тази причина доста от тях употребяват “защитна алена гривна”.

Според вековна традиция той би трябвало да бъде крепко завързан към лявата китка, също би трябвало да има седем възела. Но просто “вълшебният” червен конец не е задоволителен. Необходимо е да бъде вързан от специфичен човек.

Това би трябвало да бъде обичан, най-хубав другар, човек с чисто сърце и мощна сила или нравствен ментор.

Изпълнявайки този обред, той би трябвало да се концентрира върху позитивните страсти, да чете молебствия и да помоли за помощ и отбрана за вас. Кабалистите споделят, че вярно завързаната нишка е необикновено мощен талисман, който стартира да въздейства на ориста, да пази от всевъзможни неблагополучия и оказва помощ да постигнете триумф и да се откри обич.

Славяните имат малко по-различна традиция. Според славянските обичаи можете сами да завържете конец,
но не забравяйте да поискате отбрана над всеки възел и да прочетете мощна молитва

Ако вашият конец е разкъсан - не бързайте да го интерпретирате като неприятна прокоба. Точно противоположното. Ако вашият “покровител” е изгубен или раздран, това значи, че ви е избавил от огромна неволя или злобен човек. Той е извършил ориста си и липсващ. Време е за нов талисман.

Използвайте магията на аления конец - цветна отбрана, предоставена ни от Висшите сили, освен с цел да се предпазим от злото, само че и да защитим в себе си всичко, което е ярко и положително. Нека конецът пази сърцето, като му оказва помощ да дава на другите единствено лъчи от позитивна сила.

Подготви Паулина БОЯНОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР