От поисканата от Европейския съюз подкрепа за справяне с бедствието,

...
От поисканата от Европейския съюз подкрепа за справяне с бедствието,
Коментари Харесай

България предаде помощи за наводнена Албания

От поисканата от Европейския съюз поддръжка за справяне с бедствието, страната ни първа реагира с незабавна доставка на най-необходимото за хората при справяне с сходни обстановки.

Днес шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов съобщи по-голямата част от доставката, в наличието на българския консул и представители на посолството ни в Тирана.

Тя бе осъществена с два полета на транспортен аероплан „ Спартан “ на Военновъздушните сили.

Хиляди фамилии са наранени от наводненията в Албания при проливните дъждове на Балканския полуостров. Наводненията са разрушили към 30 мостови уреди, най-пострадала е южната част на страната.

Мисията бе проведена още през вчерашния ден, по инструкции на премиера Бойко Борисов. Помощта в размер от към 8 тона палатки, матраци, одеала, комплекти за първа помощ и други движимости от първа нужда, бе обезпечена от запасите на Министерството на земеделието и храните, Министерството на вътрешните работи, както и на Българския червен кръст. Въпреки неприятното време бе основана и организация, с цел да може тя да доближи допустимо най-бързо до потърпевшото население.

В утрешния ден следва и трети полет до Тирана за снабдяване на идната пратка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР