От победител в Тур дьо Франс до побой над фен

...
От победител в Тур дьо Франс до побой над фен
Коментари Харесай

Мигел Лопес: От победител в Тур дьо Франс до бой над фен и трафик на наркотици

От победител в Тур дьо Франс до побой над почитател и следствие за трафик на опиати - това е историята на колумбийския колоездач Мигел Анхел Лопес Морено или по-добре прочут на почитателите като Мигел " Супермен " Лопес.

28-годишният колоездач бе освободен от тима си преди часове, откакто бе обвързван със случай за трафик на опиати и допинг. Колумбиецът отхвърля да има връзка с доктор Маркос Мейнар, който бе задържан през май месец точно за пране на пари и трафик на опиати.

Талантът на Лопес в изкачванияте е неоспорим, а той изгрява на международната сцена през 2017-та година в Обиколката на Испания. Тогава катерачът печели два от най-трудните стадии във Вуелтата и печели прякора си - Супермен. Колоездачът има общо 22 победи в професионалната си кариера, като даже е печелил стадий от Обиколката на Франция през 2020-та година.

Последната му победа бе в едноседмичната обиколка на Алпите, през април месец 2022-а година, а през май, той бе отхвърлен времено от тима на Астана. Сега, макар че присъединяване му в интервенцията на доктор Маркос Мейнар не е потвърдено, казахстанският отбор се е разделил с колумбиеца. 

Характерът на Лопес е също толкоз прочут всред почитателите на колоезденето, колкото и геният му. През 2019-та година той не сдържа гнева си след едно рухване от велосипеда по време на Обиколката на Италия, което бе породено основно от фен край пътя. Колумбиецът се нахвърли на последователя и даже стартира да раздава правораздаване самичък, употребявайки юмруците си.

" That's not the reaction you want but you can understand the anger! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР