От по-висока камбанария трябва да се мисли и за ситуацията

...
От по-висока камбанария трябва да се мисли и за ситуацията
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев предупреди да не се страхуваме да ходим на лекар заради COVID-19

От по-висока камбанария би трябвало да се мисли и за обстановката в стопанската система. Грубо казано да не стане по този начин да спасим хората, а да няма с какво след това да се препитават те. Трябва да има съответствие сред двете неща. Това мнение изрази проф. Генчо Начев, шеф на УМБАЛ "Света Екатерина ".

Пред бТВ той акцентира, че най-важното е животът на хората. Според професора би трябвало да има осъществяване на ограниченията и надзор. Резултатът от настоящето стягане пък ще се види след третата седмица, изясни той.

"Пневмонията в белия дроб води до повишение налягане на кръвта и се получава сърдечна непълнота. Този вирус непосредствено визира миоцидните кафези на сърцето. Образуват се тромби в съдовете, които хранят мускулите на сърцето ", изясни проф. Начев.

Хората със сърдечни болести са по-застрашени, предизвести той. И предложи ядрено-магнитен резонанс за всички пациенти, прекарали COVID-19.

Проф. Генчо Начев не изиска да предложи нищо като предварителна защита. Заръча обаче на всички със болести и усетят някакво неразположение да отидат на доктор.

"Забелязвам, че хората отсрочват. Неглижират признаците ", уточни докторът.

За своя преподавател проф. Александър Чирков проф. Генчо Начев описа единствено позитивни неща. Починалият експерт е оставил трайна диря у своите сътрудници.

"Беше един приказен човек. Учител и в живота. Той ни учеше да не обръщам внимание на клюките и злобата. Да се отнасям позитивно, тъй като това защищава сърцето. И в същото време да вършим положително ", уточни още проф. Генчо Начев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР