От пистата на летище София в България, българската компания Dronamics

...
От пистата на летище София в България, българската компания Dronamics
Коментари Харесай

Dronamics представи първия сериен самолет Black Swan

От пистата на летище София в България, българската компания Dronamics показа пред света Blacj Swan или в превод " Черният лебед " - модернизиран товарен безпилотен аероплан, който е най-икономичният товарен аероплан, създаван в миналото.

Подобно на " черните лебеди ", опцията за транспорт на товари по въздуха на цената на автомобилния превоз дълго време се считаше за невъзможна. Това не е просто следващият безпилотен аероплан, а цялостен един нов клас самолети, акцентират от компанията зад него.
 Почти 26 млн. лева интерес към IPO-то на българската Dronamics
Почти 26 млн. лева интерес към IPO-то на българската Dronamics

Компанията сполучливо набра съвсем 5,9 млн. лева за развиването си

Той е кадърен да транспортира до 350 кг товари на разстояние до 2500 км с до 80% по-ниски разноски от всички съществуващи самолети, както и да оперира от писти с дължина единствено 400 метра и без настилка. По този метод към този момент ще могат да бъдат обслужвани клиенти даже в най-малките и отдалечени общности.

" Годините на упорита работа се отплащат и незабавно откакто приключим с обширната си тестова стратегия и получим документ през 2022-а година, ще стартираме търговски интервенции, обслужвайки клиенти в Европа и отвън нея години преди всички останали ", съобщи Свилен Рангелов - съосновател и основен изпълнителен шеф на Dronamics.

" Благодарение на това, че бяхме извънредно фокусирани само върху транспорта на товари, успяхме да разработим аероплан, който е в положение да прави тази работа с до 80% по-ниска цена от всеки различен аероплан. Това значи, че можем да предоставим изгодите от авиацията на милиарди хора по света, които не получават постоянни въздушни услуги ", разяснява Константин Рангелов, който е съосновател и основен механически шеф на компанията.
 Dronamics ще си партнира с летище
Dronamics ще си партнира с летище " София " за представянето на първия български безпилотен аероплан

Споразумението сред оператора на летище София и Dronamics също по този начин планува съдействие при демонстрации на полети

Като международен водач в региона на товарните дронове Dronamics възнамерява да построи световна мрежа от дронове, която да разреши на Black Swan да обезпечи изчезналата " междинна миля " във въздушния транспорт на товари. В положение да се движи със 100% стабилно авиационно гориво, той ще го прави по по-екологичен метод от всеки различен действителен аероплан.

Днес бе и първият ден на търговия с акциите на " Дронамикс Кепитъл " на Българската фондова борса. Цената им се повиши с 50 % до 1,65 лева за брой, откакто в деня на дебюта стана ясно, че емисията е била презаписана над четири пъти. Изтъргуваният размер към 16:30 ч. бе над 1,2 милион лв..
 Българската DRONAMICS влиза в партньорство с DHL с бизнеса с дронове и се цели в над €1 милиард доходи
Българската DRONAMICS влиза в партньорство с DHL с бизнеса с дронове и се цели в над €1 милиард доходи

От компанията на братя Рангелови имат за цел доставките им да са въглеродно неутрални до 2027 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР