От пиене на чай до игнориране на инструктажа за безопасност

...
От пиене на чай до игнориране на инструктажа за безопасност
Коментари Харесай

Стюардесите никога не биха правили това, ако пътуваха като обикновени пътници

От пиянство на чай до игнориране на инструктажа за сигурност - бивша стюардеса разкри редица неща, които в никакъв случай не би направила като пасажер на аероплан, откакто се е срещнала с тънкостите на промишлеността.

Стюардеса от Съединени американски щати, която е работила като салонен личен състав в продължение на няколко години с разнообразни самолетни компании, показа някои от своите наблюдения и професионални препоръки с DailyMail.com.

Вижте до какво изводи е стигнала тя, с цел да си осигурите по-приятно пътешестване със аероплан идващия път, когато ви се отдаде тази опция. 

Да ходите по чорапи или боси

Самолетите не се почистват старателно редовно, споделя някогашната стюардеса, по тази причина не предлага да се разхождате по чорапи или боси.

Тя поучава: " Килимите са много груби, а подовете на тоалетните стават все по-мръсни с течение на полета. Аз бих си взела чифт джапанки с мен в салонния багаж. Когато приключите с тях, можете просто да ги поставите, е подметките една към друга, в плик с цип или найлонова торбичка, която ги държи надалеч от другите предмети в чантата ви.

Джапанките могат елементарно да се перат. Алтернатива е да опаковате чифт хотелски чехли и да ги изхвърлите в самолета, когато приключите с тях. "

Да резервирате място в задната част на самолета

След като е работила години наред със самолети, стюардесата е видяла усложненията, породена от дългите слизания, и хората в задната част на самолета, които бързат, с цел да заловен идната си връзка на летището. 

Поради тази причина тя споделя, че в никакъв случай не би резервирала място откъм гърба, когато времето за прекачване към идната връзка е по-малко от час.

Ако можете, споделя тя, изберете първокласни седалки в предната част на салона или такива, колкото можете по-напред в икономична.

Тя прибавя: " Ако не сте съумели да резервирате, пробвайте да попитате стюардеса дали има свободни места по-отпред, в случай че полетът не е ангажиран. Понякога, в случай че сте учтиви, те ще могат да ви настанят ".
 
Да вкарвате огромни чанти като ръчен багаж

" Много хора се пробват да носят огромни чанти като ръчен багаж, само че това просто задържа всички, защото по-големите чанти са по-трудни за прибиране ", споделя опитната пътешественичка. 

Имайки това поради, тя пътува единствено с една дребна чанта в кабината и чекира всички по-големи чанти.

" Това освен облекчава товара ми, само че и всяко малко нещо оказва помощ, когато става въпрос за по-безпроблемно преживяване на борда ", споделя тя.

 
Да пиете кафе или чай по време на полет

Почти всички полети, в това число на къси дистанции, дават топла напитка, само че специалистът предизвестява да не пиете чай или кафе в самолета.

Тя споделя, че каните с гореща вода рядко се " почистват усърдно " и могат да бъдат място за размножаване на микроби.

Вместо това тя предлага да се придържате към студени питиета за полета или да си напълните съд с гореща напитка от продавач на летището преди качване.
 
Да носите  силен парфюм

" Това, което може да мирише прелестно на вас, може да не мирише толкоз божествено на индивида до вас, тъй че пробвайте да избягвате да употребявате мощни парфюми или одеколони, в случай че можете ", споделя някогашният салонен чиновник.

Тя също по този начин показва, че някои хора може да страдат от алергии или да са свръхчувствителни към аромати.

Наред с избягването на парфюми, тя предлага да се пазите от къри или ястия с чесън преди хвърчене, защото " не всеки желае да вдишва остатъците от снощната ви вечеря ".

Нейният професионален съвет е да вземете душ, преди да тръгнете към летището, и да употребявате мек дезодорант.

Докато " за тези, които имат достъп до салона, там постоянно има душове, в които също можете да се освежите. "

Да пропуснете да пиете вода

След дълги престои в самолети бившата водеща споделя, че осъзнава лечебната мощ на водата. Тя поучава да вземете една огромна бутилка " чиста " вода и да отпивате от нея през целия полет.

Авиаторът изяснява: " Въздухът е изсъхнал и с по-малко О2 и ще бъдете склонни да получите главоболие. Заради това водата ще бъде най-хубавият ви другар. Опитайте се да избягвате алкохола, в случай че можете, и се придържайте към положителната остаряла H2O. Ще се почувствате доста по-освежени, откакто стигнете до местоназначението си ".

Друг съвет за уелнес, който тя предлага, е да ставате, с цел да се разтегнете почти " на всеки два часа ".
 
Да игнорирате инструктажа за сигурност

От работа на разнообразни самолети някогашната стюардеса споделя, че е осъзнала значимостта на слушането на инструктажи за сигурност, защото може да има големи разлики в разположението на самолета.

Професионалистът в пътуванията изяснява: " Въпреки че инструктажите може да са досадни за гледане, те като цяло са много бързи и ще оказват помощ, в случай че възникне незабавна обстановка. Важно е да знаете от кое място пада вашата кислородна маска и по какъв начин да я поставите. Същото важи и за спасителната жилетка ".

" Друго нещо, което обичам да върша, е да броя редовете до изходните порти. По този метод, в случай че светлините изгаснат или пушек извърши кабината, аз знам почти какъв брой надалеч би трябвало да отида ", показва тя.

Да си разкопчаете защитния колан

" След като бях очевидец на доста пристъпи на непредвидена турбуленция, постоянно бих държала колана си закопчан по време на полети ", споделя някогашната стюардеса.

Ако планирате да се движите из кабината, с цел да посетите тоалетната, да отидете до кухнята на самолета или просто да протегнете краката си, тя поучава да се движите " за ", пише pochivka.blitz.bg.

Тя прибавя: " Наистина е значимо да не стоите напразно, блокирайки пътеките. Само стоенето може да ви изложи на ненужни опасности и в случай че самолетът стартира да се тресе, главата ви може да се удари в тавана, преди да имате време да реагирате. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР