От ПГ на Възраждане ще поискат Министерския съвет да внесе

...
От ПГ на Възраждане ще поискат Министерския съвет да внесе
Коментари Харесай

Възраждане иска служебният кабинет да отговаря за състоянието на преговорите за въглищните централи

От ПГ на " Възраждане " ще изискат Министерския съвет да внесе отчет за положението на договарянията за предоговарянето на ПВУ в частта " Енергетика ", обвързвано с намаляването на въглещните мощности на страната с 40%. Това съобщи Искра Михайлова от ПГ на " Възраждане " от постройката на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Ние желаеме да обърнем внимание, че на следващия ден като втора точка ще бъде прегледан план на решение по повод задължаване на Министерски съвет да внесе отчет със съпътстващи всички планове, които са правени все още по решението на 48-ото Народно заседание Министерският съвет да предоговори ПВУ в частта " Енергетика “ и по-точно намаляването на 40% въглеродни излъчвания от произвеждане на електрическа енергия от въглища ", съобщи Михайлова.

Михайлова изясни, че от третата политическа мощ желаят да знаят какви дейности са били подхванати от отрасловите министерства по отношение на предоговорния развой. 

" Министерският съвет е задължен да се преценява и да извършва решението на Народно събрание, което с сан на закон. Това не се случи и ни принуждава да предприемем втора крачка и да ни бъде обяснено какви са били подхванатите дейности от Министерството на енергетиката и от министъра по ръководство на европейските планове ", сподели още тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР