От ПГ на Възраждане искат намаляването на срока, в който

...
От ПГ на Възраждане искат намаляването на срока, в който
Коментари Харесай

Възраждане предлага промяна при ползването на транспортa на НСО

От ПГ на " Възраждане " желаят намаляването на периода, в който лица, заемали избрани висши държавни длъжности, могат да употребяват профилиран превоз, откакто към този момент не заемат поста. Това оповестиха от " Възраждане " на брифинг в Народното събрание. Депутатите от парламентарната група са внесли план за промени в Закона за Националната работа за защита.

Текстът от закона, който променяме, касае опцията и по-скоро правото на избрани висши държавни лица, каквито са ръководителят на Народното събрание и министър-председателят, да употребяват профилиран превоз абсолютно, откакто изтече техният мандат, изясни Цвета Рангелова. По думите ѝ все още тези лица могат да употребяват подобен профилиран превоз до четири години, откакто към този момент не заемат тази служба, без да са налице каквито и учредения за това.

Считаме това състояние на закона за непотребен разход за данъкоплатците, защото безусловното прилагане на сили от НСО надлежно касаещи превоз, което са и транспортни разноски за горива, човешки запаси, за изцяло непростим във разновидността, който съществува към днешна дата, разяснява депутатът. Рангелова съобщи, че препоръчаните от тях промени са в посока този период да бъде понижен до 6 месеца, откакто тези лица не заемат този пост, и при съществуването на съответни условия за това - при съществуване на усложнена среда за сигурност или съответна застрашеност.

До сегашния миг не са известни в историята каквито и да било случаи, които да постановат използването на този голям запас, този голям разход за данъкоплатците, сподели още Рангелова. По думите ѝ е имало обстановки, в които избрани политици сами са пускали сигнали против себе си, с цел да може да се възползват и да си обезпечават един много разхитителен и първокласен метод на живот. Тя цитира изследвания, съгласно които за 2019 година потреблението на подобен превоз в километри се равнява на 62 пъти обиколката на Земята по Екватора.

Рангелова сподели, че са оставили опция, в случай че са налице предпоставки за обезпечаването на подобен превоз, то това да бъде преценявано от способените лица и подобен да бъде обезпечаван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР