От петък за ваксинираните граждани и преболедувалите COVID-19 са отворени

...
От петък за ваксинираните граждани и преболедувалите COVID-19 са отворени
Коментари Харесай

Още една държава облекчава мерките срещу коронавируса за ваксинирани

От петък за имунизираните жители и преболедувалите COVID-19 са отворени всички магазини и храмове в страната. Хората ще могат да ги посещават при изискване, че съблюдават отдалеченост от два метра между тях. Отказалите да се имунизират ще имат опция да пазарят артикули от първа нужда и медикаменти в намиращите се покрай жилищата им аптеки, хранителни магазини и магазини за домашни използва.

От 25 декември за имунизираните и преболедувалите ще възобновят работата си планинските курорти и хотелите. При настаняване гостите ще би трябвало да дават на администрацията на информация за негативен тест за ковид.

Във връзка със комплицираната епидемиологична конюнктура управляващите не разрешиха визитите при другари и живеещи настрана родственици по време на идните коледни и новогодишни празници. Според прогнозите на специалистите, обстановката с Коронавирус в страната може да се усъвършенства при започване на 2022 година Затова строгите обществени ограничавания, засягащи най-вече неимунизираните и непреболедувалите, няма да бъдат анулирани преди 9 януари.

Министерството на здравеопазването, взаимно с Министерството на правораздаването, приготвят закон за наложителната имунизация за упражняващите избрани специалности. Става въпрос за медицински служащи, чиновници в обществената сфера, служители на реда, пожарникари и военнослужещи. Властите в страната възнамеряват да дават финансови поощрения за лица над 60 години, получили трета доза ваксина. На тях ще им бъдат раздавани по 300 евро. По-малки суми ще получат пенсионерите, които имат една или две дози ваксина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР