От петък на територията на гр. София започнаха да се

...
От петък на територията на гр. София започнаха да се
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ: Няма Джаро, няма Маро! Искаме еднакви правила за всички

 " От петък на територията на гр. София започнаха да се появяват пунктове за бързи антигенни проби, които бизнесът самичък провежда и даже поема част от цената на тестванията. Чудесна самодейност, която за следващ път потвърждава, че за едно заведение, най-важно е да работи.

Готови сме на съвсем всевъзможни жертви, единствено и единствено работният развой да не стопира. Радваме се, че има голям интерес и от нашите клиенти, които по този метод поддържат всички в сектора. Да, несъмнено, че имаме потребност от вас! Но! София не е България, уважаеми сътрудници! И нашето мнение е, че не трябваше да избързваме. Почти месец и половина работим под мотото " Свобода за Бизнеса ". Можеше да продължим още няколко дни, само че да не се разделяме по никакъв симптом, пък бил той и териториален. Това постоянно е било главно предписание на браншовите ни сдружения. Да не се разделяме на дневни и нощни, дребни и огромни, заведения с градини и без градини, заведения в София и в провинцията. Затова:

1. Заповедта, която към този момент е в действие, и която разрешава заведенията да работят без ограничавания в работно време и потенциал, е единствено и само за гр. София. Всички останали градове в България не престават да работят протестно. Трябваше ли заведенията в София да бъдат солидарни с сътрудниците си от Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново... Ние споделяме ДА! И министърът на опазването на здравето пое тъкмо този ангажимент - идентични правила за всички.

2. ЕДНАКВИ ПРАВИЛА ЗА ВСИЧКИ! И няма Джаро, няма Маро! За всички, отпред с държавната администрация! Гарга ли е, рошава да е! Да, но не. В последната заповед за София не виждаме нищо сходно. И не виждаме логичност да я съблюдаваме, вместо да продължим да работим протестно, до момента в който страната не извърши уговорката си.

3. Безплатни антигенни проби, обезпечени от страната и откриване на пунктове със стопроцентово нейно присъединяване. И тук питаме - още веднъж ли бизнесът е оставен да се избавя самичък и както откри за добре? Удавници, хващащи се за сламка ли сме? Може би да....

Колеги и другари, притежатели на заведения в цялата страна, бъдете единни! Да отстояваме правата си ЗАЕДНО! Да не се разделяме! Един за всички, всички за един! Само тогава ще можем да преборим машината, против която сме се изправили. Разбираме всеки един от вас, знаем, че някои заведения към този момент са с по няколко акта, други затвориха, трети са на ръба, само че единствено със взаимност и взаимна поддръжка ще успеем. Ние от СЗБ и БАЗ имаме вяра в това. Надяваме се вие да го осъзнавате и да сте подготвени за идната борба, в случай че се наложи да водим такава. ЗАЕДНО! ", пишата от Сдружението на заведенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР