От петък има въведена със заповед на министър Иван Демерджиев

...
От петък има въведена със заповед на министър Иван Демерджиев
Коментари Харесай

Ако затворят училището: МВР плаши директорите с акт за неизпълнение на полицейско разпорждане

От петък има въведена със заповед на министър Иван Демерджиев нова процедура - какво се прави при заплахи за бомба в учебните заведения. Според нея единствено Министерство на вътрешните работи преценя дали има опасност, а не шефовете на учебни заведения.

Това събощи на умишлен брифинг основният секртар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Решение дали да се прекратят образователните занятия се взима от Министерство на вътрешните работи - като преценяме дали в имейла има евентуална опасност и би трябвало да се прекратят занятията, или не. "

В тази процедура е доста в детайли разказано какво се прави малко по малко, изясни Тодоров, откакто от сутринта още веднъж има десетки застрашени учебни заведения от съветски имейл.

Всъщност - Клуб Z припомня, че предходната седмица шефове от сферата на образованието се оплакаха имено, че работят по остаряла процедура - от началото на века, която не е обновявана. 

Днес със непоколебим звук Тодоров съобщи, " през днешния ден прекъсването на образователните занятия – и то единствено от общински училища - е в нарушаване на процедурата "

" Още сутринта дадох разпорждане да не се стопират занятията – самият имейл беше оценен и се реши, че няма учредения за някаква заплаха.

Впоследствие, в случай че в нарушаване на разпореденото и на процедурата шефовете спрат своеволно образователните занятия, ще им бъде търсена съответната админстартивна отговорност - за несъблюдение на полицейско предписание. ".

Тодоров повтори, че още веднъж тази заран е разпоредил документално до края на деня всички шефове, както и районните инспекторати да бъдат осведомени с новата процедура.

" Въпреки, че те са осведомени, само че против автограф ще бъдат осведомени! Там е разказано какво тъкмо би трябвало да извършват и по какъв начин да го извършват ", сподели главсекът и не дава отговор на журналистически въпроси.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР