От петък до неделя фехтовалният турнир Сабята на Етрополски“ ще

...
От петък до неделя фехтовалният турнир Сабята на Етрополски“ ще
Коментари Харесай

“Сабята на Етрополски” събира големите надежди във фехтовката от цял свят

От петък до неделя фехтовалният шампионат „ Сабята на Етрополски “ ще събере в София рекорден брой състезатели - повече от 600 от огромните очаквания във фехтовката от целия свят. В конкуренцията ще вземат участие най-силните фехтовални народи, показани от 244 кадети и 218 кадетки от 31 страни, както и над 200 сабльори във възрастова група до 14 години. Състезанието ще се организира в зала „ Универсиада “ благодарение на „ Кока-Кола България “, „ Интерснак “ и „ Соник Старт “. Организатори са Фехтовална академия „ Васил Етрополски “, Българска федерация по фехтовка и клуб „ Свечников “.

Надпреварата започва в петък в 9:00 часа с боевете при момчетата и девойките до 14 години и е годна за Европейската купа. В събота ще бъдат излъчени медалистите при кадети самостоятелно и кадетки отборно. В неделя са боевете при кадетите отборно и кадетките самостоятелно, а финалите стартират след 16 часа. Всички класирания са годни за Европейската купа, като домакините чакат извънредно мощна борба за медалите. Най-добре представилите се българи при кадетите и кадетките ще получат специфична премия от Фехтовална академия „ Васил Етрополски “.

„ Сабята на Етрополски “ ще бъде най-силният шампионат в света за годината, сподели шефът на Фехтовална академия „ Васил Етрополски “ Запрян Ванчев. - В София идват тимове с по 20 момчета и 20 девойки от най-силните фехтовални народи: Съединени американски щати, Румъния, Турция, Франция, Италия, Унгария и Гърция. Тук ще бъде главната инспекция за бъдещите звезди на спорта за идните огромни надпревари и за Световното състезание за кадети и младежи, което ще се организира от 1 до 9 април 2023 година в Пловдив. България ще взе участие с повече от 40 сабльори, които са очакванията ни за идните олимпийски цикли. При кадетите чакаме положително класиране от Никола Господинов, Станимир Пелов и Димитър Лазов, които през последната година демонстрираха съществено израстване и се надяваме да продължат да развиват играта си. При кадетките ще следим с нараснало внимание Калина Атанасова и Мариета Георгиева, които имат положителни класирания и имат нужните качества, с цел да създадат пробив. Надяваме се на добра игра от всички българи, само че при 150 фехтовачи от водещите народи при кадетите и при кадетките борбата ще е в действителност сериозна. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР