От петък 4 модерни паркинг площадки на АМ Струма в

...
От петък 4 модерни паркинг площадки на АМ Струма в
Коментари Харесай

4 паркинга по АМ Струма запечатани! АПИ няма пари за поддръжка

От петък 4 съвременни паркинг площадки на Автомагистрала " Струма " в посока Гърция са запечатани. АПИ няма пари да заплаща на компанията, която ги поддържа и тя затвори обектите- 2 при Дамяница, община Сандански и 2 при Струмяни, научи извънредно Struma.com.

Площадките са построени по европейски пример, разполагат с съвременни тоалетни и бани, нещо, което досега се ползваше от водачите, най-много тези, които пътуват дълго.

Освен това на имаше и мобилни групи за наблюдаване, обезпечени от компанията, поради скъпи уреди на мястото. Сега като няма кой да следи и охранява, се чака скоростно разграбване на площадките. Случилото се е без казус и провокира ужасно напрежение измежду водачи и пасажери по едно от най-натоварените трасета в България.

Оказва се, че по пътя за Гърция и назад шофьoрите на ТИР-ове и пътуващи за летни ваканции нямат къде да спрат, с цел да се освежат, починат или облекчат физиологичните си потребности. Дни наред телефоните на АПИ не стопират да звънят от възмутени хора, само че оттова досега няма никакъв отговор.

Напрежението ескалира и водачи на ТИР-ове, които всекидневно минават по пътя, заплашват с гражданско непокорство, в случай че казусът не бъде решен скоростно. От Областно пътно ръководство, където също постъпват сигнали на гневни пътуващи, настояват че нямат отношение, защото отговорността за тези паркинги е напълно на АПИ.

Проблемът е сериозен, чакаме незабавна реакция от АПИ, с цел да знаем какво да вършим, само че обстановката е неуместна, коментирaха за Struma. com от Облaстно пътно ръководство. Ние също изпратихме питане до АПИ и чакаме отговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР