От петък, 22 юни, Европейският съюз ще започне да налага

...
От петък, 22 юни, Европейският съюз ще започне да налага
Коментари Харесай

Митата на ЕС срещу вноса от САЩ започват да действат от петък

От петък, 22 юни, Европейският съюз ще стартира да постанова вносни мита от 25% на редица артикули от Съединени американски щати, като джинсите, бърбъна и мотоциклетите, съобщи " Ройтерс ". Решението идва, откакто Съединени американски щати постановиха мита на вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз при започване на месеца.

В известието на Еврокомисията се споделя, че ограниченията неотложно ще обиден лист от артикули на стойност 2.8 милиарда евро.

Списъкът включва артикули от стомана и алуминий, селскостопански артикули и композиция от няколко други артикули. Като постанова тези мита Европейски Съюз упражнява правата си в границите на Световната комерсиална организация, се споделя в известието.

" Едностранното и безпричинно решение на Съединени американски щати " да наложи тези мита " не ни оставя различен избор ", съобщи еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом в официално съобщение. " Правилата на интернационалната търговия (...) не могат да бъдат нарушавани без реакция от наша страна ", добави тя.

Ребалансиращите ограничения на Европейски Съюз ще са в действие до момента в който работят ограниченията от страна на Съединени американски щати.

Пълният лист с продуктите можете да видите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР