От петък 200 000 българи, застраховани в в ЗК Олимпик

...
От петък 200 000 българи, застраховани в в ЗК Олимпик
Коментари Харесай

200 000 коли от петък остават остават без Гражданска след краха на ЗК Олимпик

От петък 200 000 българи, застраховани в в ЗК Олимпик АД, остават без наложителната застраховка Гражданска отговорност за колите си.

Това излиза наяве от известие на сдружението за преустановяване на застрахователните полици.

" В сходство с наредбите на член 320, алинея 1 от Закона за застраховането и презастраховането в Република Кипър, на 10.8.2018 година господин Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като краткотраен ликвидатор на Застрахователна Компания Олимпик АД. Съгласно член 323 от Закона, всички застрахователни полици издадени от Дружеството се приключват по едно и също време с публикуването на назначението на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Република Кипър. Тази обява ще се извърши в петък 17/8/2018 година ", изясняват от компанията.

От " Олимпик " прецизират, че " всички притежатели на такива полици би трябвало да подхващат незабавни дейности, с цел да обезпечат навреме различно застрахователно покритие ".

Клиенти на компанията от месеци чакат изплащането на застрахователни полици.

На 10 май т. година Комисията за финансов контрол заяви, че с решение на Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър, е лишен лицензът на „ Застрахователна компания Олимпик “ АД, която прави активност у нас при изискванията на право на определяне посредством клон.

В сходство със закона на Република Кипър на сдружението е възложен специфичен лиценз, който включва единствено опция за продължение на активността по към този момент подписани контракти, споразумяване на висящи искания и събиране на дължими към сдружението награди, както и да удовлетворява други отговорности.

КФН взе решение за използване на насилствена административна мярка по отношение на „ Застрахователна компания Олимпик – клон България “, с която се постанова възбрана за подписване на нови застрахователни или презастрахователни контракти по всички класове застраховки, удължение на периода на подписани контракти и разширение на покритието по тях, както и за възбрана свободното предписание с активи на клона на територията на Република България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР