От пет години 71-годишната Магда Делчева е прикована на легло.

...
От пет години 71-годишната Магда Делчева е прикована на легло.
Коментари Харесай

Бивша медицинска сестра тъне в ужасна мизерия със 150 лева на месец

От пет години 71-годишната Магда Делчева е прикована на легло. Бившата здравна сестра страда от некроза на тазобедрените стави. А заболяването и неналичието на средства, с които претърпява, я обричат на бедност, оповестява Bulgaria ON AIR.

Заради тежкото й положение Магда не може да се грижи сама за себе си. Прави го нейния наследник, който е на 28 години и е незает. Така двамата живеят едвам със 150 лв. на месец. Преди време теглили заем поради интервенция, само че в този момент би трябвало да го заплащат с част от пенсията й.

"Ако нямаш пари, няма по какъв начин да оцелееш... Не съм за старешки дом, тъй като не се движа. Синът ми е помощник без документи, стотинка не сме получили. Надежда имам единствено в Бог, крепя се на него ", споделя дамата.

От Регионалната дирекция за обществено подкрепяне в Кърджали настояват, че дамата е посещавана през годините, предлагана ѝ е помощ, само че е отказвала такава.

Преди дни още веднъж ѝ е направено предложение - да бъде настанена в център за хора с физически увреждания. Тези дни обществен служащ ще я посети, с цел да се опита да я убеди да вземе това решение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР