От печатането на купони като заместващи парите до отглеждането на

...
От печатането на купони като заместващи парите до отглеждането на
Коментари Харесай

Властта в Северна Корея към народа: Яжте черни лебеди, полезно е!

От печатането на купони като заместващи парите до развъждането на декоративни черни лебеди за ястие, Северна Корея е принудена да прави нововъведения, с цел да се оправи с икономическите проблеми и дефицита на храна, откакто затварянето на границите против пандемията се проточва, осведоми " Ройтерс ", съобщи news.bg.

С приключването на прибирането на реколтата интернационалните наблюдаващи споделят, че ситуацията в Северна Корея с храната и стопанската система е рисково и има признаци, че тя усилва търговията и получава огромни колета с филантропична помощ през Китай.

Разузнавателната работа на Южна Корея е споделила на парламентарно чуване при закрити врати вчера, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е издал заповеди, призоваващи всяко зрънце ориз да бъде обезпечено и всички старания да бъдат отдадени на земеделието съгласно депутати, участвали на чуването.

Все пак разузнавателната работа оцени, че тази годишна продукция може да е по-добра от миналогодишната поради по-слънчевото време и сподели, че Северна Корея подхваща стъпки за наново отваряне на границата си с Китай и Русия през идващите месеци, прецизираха депутатите пред кореспонденти.

Северна Корея от дълго време страда от продоволствена неустановеност, като наблюдаващи настояват, че неприятното ръководство на стопанската система се утежнява от интернационалните наказания поради нейните нуклеарни оръжия, естествени бедствия, а в този момент и COVID-19 пандемията, която докара до невиждано затваряне на границите там.

Ким Чен-ун призна " напрегната " обстановка с храната и се извини за жертвите, които жителите трябваше да създадат, с цел да се предотврати епидемията от ковид.

Ала той също по този начин увери, че стопанската система се била подобрила тази година, а Северна Корея отхвърли отчет на проверяващи на Организация на обединените нации този месец, съгласно който хиляди от най-уязвимите ѝ хора рискуват да умрат от апетит.

Северна Корея не е докладвала публично нито един случай на ковид. Агенциите на Организация на обединените нации обявиха, че Северна Корея неотдавна е почнала да позволява доставки на помощ, а данните, оповестени от Китай, демонстрират постепенно нарастване на търговията.

Според разнообразни медии, позоваващи се на неидентифицирани източници в Северна Корея, централната банка отпечатва парични купони на стойност към 1 $ заради дефицит на севернокорейски извоювани банкноти.

Rimjin-gang, основан в Япония уеб страница, ръководен от севернокорейски дезертьори, заяви, че купоните циркулират най-малко от август, частично тъй като хартията и мастилото за публична валута към този момент не идват от Китай.

Недостигът на извоювани банкноти може също да се задълбочи от държавните ограничения против потреблението на задгранична валута, изключително на щатски долари и китайски юани, които са били необятно употребявани преди този момент, сподели основаният в Сеул NK News, който съобщи, че е удостоверил отчетите.

Ройтерс не съумя да удостовери независимо потреблението на купоните.

Тази седмица севернокорейските държавни медии разпространяваха потреблението на месо от черен лебед като скъп източник на храна и споделиха, че новоразработеното отглеждане в индустриален мащаб ще помогне за възстановяване на живота на хората.

" Месото от черен лебед е вкусно и има лечебна стойност ", сподели вестникът на ръководещата партия Rodong Sinmun в понеделник.

Изследванията за развъждане на декоративни птици за храна започнаха при започване на 2019 година и управляващите споделиха на учебни заведения, заводи и предприятия да отглеждат храна и да отглеждат риба и други животни, с цел да усилят самодостатъчността си, заяви NK News.

" Решението има за цел да се оправи както с неуспеха на широкомащабното земеделие да обезпечи съответни хранителни доставки за цялата страна, по този начин и с по-скорошните държавни ограничавания, свързани с COVID-19, които значително блокираха храни и различен импорт от началото на 2020 година ", написа Колин Цвирко., NK News старши изчерпателен сътрудник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР