От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели,

...
От пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели,
Коментари Харесай

Как започна всичко: Изказването, което разгневи Асен Василев на Тристранката |

" От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите.  Тук служащият не можел да изкара 710 лева, в Гърция умерено изкарват по 1000 евро. "

Това е на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев по време на Националния съвет за тристранно съдействие, поради което, а синдикатите го поддържаха. Финансовият министър пък отговори, че " ".

На уеб страницата на НСТС към момента не е качена стенограмата от изключителното съвещание на 27 януари. 

OFFNews обаче получи днес изказването, станало причина за експлоадирането на вицепремиера на Тристранката. Оказва се, че то е на социолога Кънчо Стойчев и гласи следното: 

" Уважаеми господин вицепремиер, уважаеми сътрудници,

Взимам думата, защото това е първото ни съвещание, в което Вие сте в качеството си на постоянно държавно управление и мога да си разреша кардинално изявление. Ще бъда къс, както постоянно и напълно явен.

Може би не напълно научно, може и привидно и лаически, си представям, че смяна значи едно нещо да не бъде по този начин, както е било. В този смисъл, в случай че Вие ще работите за смяната, както са декларираните Ви планове, би трябвало въпреки всичко нещо да се случи не по този начин, както е било. Тези десетина точки, които господин Велев (Васил Велев - ръководител на АИКБ - бел. ред.) прочете преди Вас, те са обща позиция на всички работодатели, в редица пунктове те са и позиция на обществените сътрудници.

Какво се случваше до момента? Ние приказваме десетина години тези десетина неща и нищо не се случва. Промяна значи нещо от това, което приказваме, да стартира да се случва. Аз не изпитвам никакви комплекси и по тази причина мога да употребя думата апелирам. Моля, господин вицепремиер, вземете поради това, което Ви споделяме и в действителност започнете смяната. Знам, че не е допустимо да се съобразите с всичко, което желаеме, само че направете първата стъпка.

Приемете две-три от тези оферти. Само ще завоюва цялото общество от това. Благодаря Ви ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР