От пътниците на "Евростар" (Eurostar) ще се изисква задължително да

...
От пътниците на "Евростар" (Eurostar) ще се изисква задължително да
Коментари Харесай

Пътниците във влаковете Евростар ще трябва да носят маски

От пасажерите на "Евростар " (Eurostar) ще се изисква наложително да носят маски от 4 май, което се прави в границите на ограниченията за отбрана против ковид, оповестява Франс прес, като се базира на изказване от компанията.

Пасажерите ще би трябвало да носят маски на гарите и във влаковете на "Евростар ", каквито са условията на френското и белгийското държавно управление.
Влаковете "Евростар " не престават да пътуват през Ламанша, само че към този момент с по-малка периодичност поради рестриктивните мерки на придвижването на хора, засиления надзор и пониженото търсене.

От компанията прецизират, че на пасажерите с непокрити лица може да не бъде позволено да се качат във влака или да бъдат санкционирани от френските или белгийските контролни управляващи.

Ресторантите във влаковете и гарите не работят и спомагателната услуга за нуждаещи се от специфична помощ към този момент не се предлага.
В Белгия са регистрирани едни от най-високите равнища на заразяване в света на глава от популацията (67 на 100 000), само че от 3 май държавното управление разгласи първите ограничения за намаляване на карантината. От всички пасажери в публичния превоз се изисква да покриват устата и носа си, с цел да не бъдат санкционирани.

Франция ще предприеме стъпки за намаляване на рестриктивните мерки от 11 май, само че също ще направи носенето на маска наложително в градския средства.

Пътуването с високоскоростния експрес "Евростар " стартира от Северната гара (Gare du Nord) в Париж, а след 2 часа 17 минути пристигате на гара "Сент-Панкрас " (St Pancras) в центъра на Лондон. Това е доста комфортно и спрямо полета със аероплан ви избавя от дългите процедури на летището - преди и след полета.

Северната гара в Париж е огромен жп възел и място за връзка с разнообразни посоки по жп мрежата на Франция. Да стигнеш до нея от всяка точка на Париж е доста елементарно. Дотук стигат повече от 10 маршрута на рейсове, три линии на метрото (№№ 2, 4, 5) и три линии крайградски линии: RER B, RER D и RER E, одна от които (RER B) свързва жп гарата с летищата "Шарл де Гол " и "Ле Бурже ".

Разстоянието сред Париж и Лондон с трен е 490 км, а пътуването е съпроводено с красиви пейзажи през прозореца, и времето минава незабелязано. След два часа и 17 минути експресът идва на централната жп гара на Лондона - "Сент-Панкрас ". Тя е ситуирана в съседство с другата централна гара - Кингс-Кросс (King’s Cross). Двеге жп гари имат обща станция на метрото - "Кингс-Кросс Сент-Панкрас " (King’s Cross St. Pancras), което подсказва и името й. Това е най-големият възел на лондонското метро за промяна на линията, който обслужва шест линии: Виктория (Victoria), Пикадили (Piccadilly), Хаммерсмит-енд-Сити (Hammersmith & City), Метрополитен (Metropolitan), Северната (Northern) и Circle.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР