От първото тримесечие на 2020 г. до третото тримесечие на

...
От първото тримесечие на 2020 г. до третото тримесечие на
Коментари Харесай

За година и половина цените са нараснали с близо 30%

От първото тримесечие на 2020 година до третото тримесечие на 2021 година цените на жилищата в Люксембург се покачиха с 28.7%. Представените числа се отнасят за еднофамилни частни къщи на вторичния пазар. „ В момента няма налични данни за новопостроени здания, както и за жилища, продадени по време на стадия на строителство “, сподели министърът на жилищното строителство Анри Кокс.

„ От първото тримесечие на 2018 година до третото тримесечие на 2021 година кумулативното нарастване на цените на жилищата в Люксембург е приблизително 48% “, добави тя. Данните са и за първичния, и за вторичния пазар. Цената на частните къщи на вторичния пазар се е нараснала с 53.6%, жилищата на вторичния пазар - с 56%, а жилищата в градеж - с 37.9%.

Цитираните от Кокс данни са събрани от нотариусите. Те демонстрират, че жилищната рецесия продължи да се утежнява по време на пандемията. В ранните ѝ стадии преместването не беше алтернатива за множеството хора. Но в този момент тези, чиито родители са почнали да работят от у дома, по-често са склонни да се реалокират в по-просторни жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР