От първия еднорог в България - компанията оценена на над

...
От първия еднорог в България - компанията оценена на над
Коментари Харесай

Първият български еднорог сменя Campus Х с Polygraphia Office Center. Ще разширява екипа си

От първия еднорог в България - компанията оценена на над $1 милиард Payhawk, обавиха, че местят бизнеса си в столицата в Polygraphia Office Center. В края на месец юни финтех компанията е наела 3 000 кв.м офис площи, след подробен обзор на 35 различни офис пространства. Така новата локация измества остарялата, която се намира в известния Campus Х.

Основната причина е по-голямото пространство. От Payhowk възнамеряват да утроят екипа си - от над 100 индивида в България в този момент до над 300 към края на годината, а на по-късен стадий и до 400. Освен в България Payhawk има офиси в Лондон, Берлин и Барселона и с тях чиновниците й са общо към 200.

Очаква се до есента концепцията за новия офис да е избистрена и осъществена и от младата компания да я разгласят обществено. Преместването в Polygraphia Office Center от софтуерния хъб Campus X, в който компанията работи в този момент, се чака да се случи в интервала октомври-декември.
 Payhawk възнамерява нови работни места у нас и да стъпи на пазара в Съединени американски щати
Българска компания за $1 милиард търси 150 нови чиновници у нас

Гост на Money.bg e съоснователят на Payhawk Христо Борисов

Наемната цена, която се загатва в общественото пространство, е 15 евро на кв. м - настоящето оптимално равнище за офис постройка в центъра на София. Предполага се, че това е номиналната. С гратисния интервал, отстъпките и довършителните работи, които ще бъдат осъществени от притежателите на постройката, действителната най-вероятно е по-ниска.

Според Таня Косева-Бошова, която е ръководещ съучастник на Lion`s Head, които са притежатели на постройката, тя към този момент е заета на 100%, защото от ден на ден компании интензивно се връщат назад в офисите след двете години на пандемията. Polygraphia е дом на EY България, GFK, Groupama, Kostal, Банка ДСК и още огромни компании.

Payhawk е учредена през 2018 година от Христо Борисов и Бойко Караджов. Финтех компанията създава платформа за ръководство на корпоративни разноски и издава корпоративни дебитни карти. Работи на пазарите в 27 европейски страни.
 Payhawk беше оценена на $1 милиард
Българската финтех компания Payhawk беше оценена на $1 милиард

Платформата притегли в допълнение финансиране от $100 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР