От първия ден служебният кабинет има цел провеждане на честни

...
От първия ден служебният кабинет има цел провеждане на честни
Коментари Харесай

Министърът на е-управлението обеща 1.5 минута гласуване с машина

От първия ден служебният кабинет има цел осъществяване на почтени и транспарантни избори, тъй че да не се пречи на сигурността на вота на 2 октомври - обществено са разисквани методиката за сертификацията на машините в наличие на медии, Неправителствени организации и така нататък Това сподели Георги Тодоров, министър на електронното ръководство пред бТВ. Той даде обещание добра логистика за превозването на машините и деяние на Съвет по киберсигурност, който да следи за офанзиви.

Тази година се чака гласуването да е по-кратко - 1.5 минута, стана ясно от думите на Георги Тодоров. Миналата година то беше в границите на 3 минути.

От другата седмица стартира създаване на софтуера на машините за гласоподаване. За изборите ще се употребяват единствено изправни машини. Те са близо 13 000.

Тодоров е безапелационен, че изборите в чужбина също ще протекат без проблеми, поради което отговорност поема целият кабинет.

ЦИК ще дефинира къде да има по две машини, посочи министърът.
анкета
Какво очаквате от акцията?
Решения за по-добър живот в България Заявки за превъзмогване на политическата рецесия Позициониране на геополитическата карта Обвинения и компромати Не чувам, знам за кого ще гласоподавам Не чакам и не гласоподавам
Решения за по-добър живот в България

Заявки за превъзмогване на политическата рецесия

Позициониране на геополитическата карта

Обвинения и компромати

Не чувам, знам за кого ще гласоподавам

Не чакам и не гласоподавам

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР