От първия ден след последните парламентарни избори е неизменна позицията

...
От първия ден след последните парламентарни избори е неизменна позицията
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: България се нуждае от стабилно редовно правителство

От първия ден след последните парламентарни избори е неизменима позицията на президентската институция, че България се нуждае от устойчиво постоянно държавно управление.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Габрово, където беше посетител на честването на 188-годишнината на Националната Априловска гимназия.

В отговор на въпрос за причините при избора на парламентарната група, на която президентът ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление, Илияна Йотова отговори: „ Уверявам ви, че решението на президента ще бъде взето след доста сериозен разбор. Този разбор включва поръчките на политическите партии, показани в българския парламент, диалозите посред им, само че най-много – коя е онази политическа мощ с най-голяма опция да сформира кабинет. “ Според Йотова измежду главните причини би трябвало да бъде и приемствеността с сполучливите политики на служебното държавно управление. „ България е единствената страна в Европейския съюз, която съумя да пречупи кривата на инфлацията. Има утешение и непоклатимост във връзка с доставката и цените на горива, които обезпечи сключването на интернационалните контракти. Най-голямото предпочитание на хората е идващият кабинет да задържи стабилността, която заложи кабинетът на Гълъб Донев “, акцентира вицепрезидентът.

На въпрос дали чака осъществяване на третия мандат, тя отговори: „ Оптимист съм до последно. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР