От първия ден на войната стои знамето на Украйна в

...
От първия ден на войната стои знамето на Украйна в
Коментари Харесай

Борисов към Тихановская: Ние сме от държавите, които най-много подпомогнаха Украйна

" От първия ден на войната стои знамето на Украйна в нашата партийна централа. Направихме всичко, което зависи от нас. Мисля, че сме от страните, които най-вече подкрепиха Украйна - с въоръжение, с бойна техника, с пари ".

 

Така се обърна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към лидерката на беларуската съпротива Светлана Тихановская. Тя беше посрещната в централата на ГЕРБ от Борисов и Даниел Митов.

 

" За нас е чест през днешния ден да те забележим, да доверим, че имаме намерение да създадем едно обединяване за другарство. Нашият парламент, група депутати, които да поддържаме теб, брачна половинка ти и идеята, за която се бориш. Добре пристигнала ", приветства я Борисов.

 

Тихановская напусна Беларус, откакто на президентските избори през 2020 година се изправи против отдавнашния държавен глава Александър Лукашенко. След изборите започнаха огромни митинги, като опозицията упрекна Лукашенко, че е спечелил с измами - нещо, което той отхвърли. Така тя бе наказана задочно на 15 години затвор в Беларус.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР