От първия ден на новия парламент има един куп закони,

...
От първия ден на новия парламент има един куп закони,
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Има риск да загубим 50 млрд. лева, ако новият парламент не приеме един куп закони

От първия ден на новия парламент има един куп закони, които би трябвало да одобри, тъй като има заплаха да загубим едни 50 милиарда лв., предизвести икономистът Георги Ангелов по Нова телевизия.

Според него, в случай че не бъде свършена тази работа, се рискува стопанската система да влезе в криза, и то дълбока. „ До момента сме посочили, че можем да направляваме в тази конюнктура. Заради това ситуацията не е толкоз неприятно, само че може да стане “, изясни Ангелов.

Ако няма бюджет за идната година, крахът е неизбежен.

„ Парите от Плана за възобновяване не се пазят. Срокът за асимилиране на парите по Плана за възобновяване са доста къси. Така че, в случай че не успееш да ги усвоиш, парите отиват в помощ на други страни. Ако до края на идната година нямаме подписани контракти – край, губим парите. Тук концепцията е да се усвоят бързо, с цел да има антикризисен резултат. Ако няма държавно управление, може би няма да има време да се одобряват значими закони, с цел да получим тези пари “, съобщи специалистът.

„ Ние още нищо не сме усвоили от тези пари. Те ще дадат глътка въздух в тази рецесия. С тях ще се помогне и на стопанската система. От ден първи на новото държавно управление би трябвало да се сътвори комисия, с цел да може да се задвижат противоречивите въпроси и да има консенсус “, счита той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР