От първия ден казваме, че тази страна може да се

...
От първия ден казваме, че тази страна може да се
Коментари Харесай

Чолаков : Най-лесният начин да се взриви парламента е някой да каже Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ

От първия ден споделяме, че тази страна може да се упарвлява с необятни консенсуси носени от необятно мноизнство. С " Демократична България " нямаме несъгласия по нито един въпрос. Те споделиха че имат три условия - евроатлантически правила, правосъдна промяна, строга финансова политика. По всички тези позиции сме " За ". Нямаме предизвестия и задръжки да влезем в диалози с тях. Това сподели Радомир Чолаков от в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

Влезем ли в тематиката за правосъдната промяна тряба да се обърнем към цялата експертиза на научната област. В тази система не би трябвало да се пристъпва внезапно. Ако там търсим по-широка консултация можем да стигнем до положителни резултати. Защо би трябвало да стартираме с КПКОНПИ? Най-лесният метод да се взриви парламента е някой да влезе и да каже Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ. 90% от въпросите са безспорни сред политическите сили. Ако стартираме с тях и междувремненно приказваме за КПКОНПИ ще стигнем до решения, означи Чолаков. 

По думите му най-големият тест за бъдещия парламент е мнозинство за състав на Висш съдебен съвет. 

Ако стартираме да приказваме за политики ще излезе и съставът на държавното управление. Но сега Народното събрание е по-голям. Идеята на е държавното управление да бъде родено от консенсусите на партиите по политиките, сподели още той. 

Бъдещият народен представител от ГЕРБ е безапелационен, че към момента няма име за министър-председател. 

Относно въпросът дали съветският посланник Митрофанова би трябвало да бъде поканена на церемонията по разкриване на 48-то Народно заседание, той счита, че Вежди Рашидов е изказал частно мнение. 

Чолаков разяснява и предлагането на украинският президент Зеленски да приказва пред парламнета. 

Дължим на Украйна опрощение. няма да не помни, когато външният министър Кулеба искаше да влезе в зала и да приказва пред депутатите, само че не му позоволиха. Това не беше почтено. Ние изискуем един жест поради тогавашната засегнатост. Едно изказване пред Народното събрание би бил превъзходен жест, счита Чолаков. 

Според него следва да бъде разисквана концепцията за правителство на малцинството. Чолаков изрази и безапелационна позиция, че страната ни би трябвало да даде оръжие на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР