От първите дни след Нова година до края на зимата

...
От първите дни след Нова година до края на зимата
Коментари Харесай

София ми е Виена: Откриха най-големия леден парк на Балканите

От първите дни след Нова година до края на зимата проведено деца и възпитаници ще могат да се пързалят гратис в построения до Орлов мост Леден парк. Това ще се случва по три часа дневно, стана известно от думите на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев на гала по откриването на парка в Княжевската градина в наличието на звездите на ледените дисциплини в България - Евгения Раданова и най-хубавите български състезатели във фигурното пързаляне.

„ Пързалката е ваша, скъпи деца на София и софиянци. Това е още една опция за зимни спортове в сърцето на града. Благодаря на Фондация „ София-европейска столица на спорта “, специфични благодарности на Жени Раданова - притежател на три олимпийски медала и която беше с нас при отбраната на кандидатурата на София за европейска столица на спорта. Добре пристигнали, на добър час! Пожелавам триумф! “, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.



Целият парк е близо 4000 кв.м. Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, като по протежението им има светещи рамки, създаващи празнично въодушевление. Около Ледения парк има и коледен базар. Във вечерните часове два огромни екрана, лед осветяване и цветомузика ще трансформират парка в колоритна зимна приказност. Паркът е завършен по сходство на този във Виена, който е на близо два пъти по-малка повърхност.



Пързалката разполага с 2500 чифта кънки, 50 тренажора за образование на деца, 12 инструктори и непрестанно здравно обслужване. Цената за посещаване е 20 лева за една сесия от 2 часа, а кънките се наемат против 2 лева Пързалката ще бъде отворена всеки ден от 11:00 до 22:00 ч. с четири двучасови сесии на ден: 11:00–13:00 ч., 14:00–16:00 ч., 17:00–19:00 ч. и 20:00–22:00 ч. с едночасова отмора за разчистване на леда.

Проектът за Ледения отново бе показан още през август на конференция в Столичната община. Той е по самодейността „ София – европейска столица на спорта “.



Утре за осма поредна година следва да отвори порти и ледената пързалка в парк „ Възраждане “ в „ Зона Б - 5 ”, оповестиха още от Столичната община. Тя ще работи от 10:00 до 22:00 часа всеки ден. Утре обаче през целия ден входът ще бъде свободен.



 

От понеделник до петък, в сесията от 14:00 до 15:30 ч., входът също ще бъде свободен, само че само за деца и възпитаници. Те ще заплащат единствено за наем на кънки и инструктор, в случай че желаят. 



Цените за прилагане на оборудването са: вход  - 10 лева за сесия с времетраене от 90 мин., наем на кънки за 90 мин. – 8 лева, инструктор за 30 мин. – 10 лева

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР