От първи юли водните спасители на варненските плажове вече са

...
От първи юли водните спасители на варненските плажове вече са
Коментари Харесай

Водните спасители на варненските плажове вече са по двама на пост

От първи юли водните спасители на варненските плажове към този момент са по двама на пост. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна Андрей Василев, представител на концесионера на плажа във Варна. Той обясни, че от 1-ви юни до 1-ви юли е имало по един избавител, само че със стопляне на времето и надлежно увеличение броят на плажуващите е повишен и броят на спасителите на постовете. „ Когато плажът се изпълни е невероятно да се обезпечи един пост с един избавител. Ако няма доста хора спасителите си оказват помощ, само че към този момент плажната линия е цялостна с хора и би трябвало оптимално да бъде обезпечена сигурността им “, обясни Василев.
Продължава и интензивно дезинфекцията на плажни такъми, като чадъри и шезлонги. Плажът се почиства с нова машина от висок клас.
По отношение на плажуващите, спасителите разясниха, че е извънредно време да се осъществя една остаряла концепция, която от години се разяснява, само че към момента не е станала действителност – основаването на плажна полиция.
Варненските спасители обявиха, че най-сериозен проблем имат с младежите, които постоянно влизат в морето след приложимост на алкохол и пренебрегват хората, които наблюдават за тяхната сигурност. Не са необичайност и нападателните плажуващи, които се сърдят, че ги вадят от морето и постоянно подвигат кавги, а от време на време се стига и до физическа разпра. Покрай абитуриентските балове, които тази година се забавиха има доста зрелостници, които си вършат фотосесии на плажа и влизат в морето, без изобщо да се преценяват с флага и препоръките на водните спасители.
Успоредно с това спасителите оповестяват, че родителите не рядко подценяват рисковете на плажа оставяйки децата си без контрол. На са изключение случаите, в които намират изгубени деца и по-късно часове търсят родителите им, които пък даже не подозират, че детето им е можело да пострада. „ Има ли сме случаи, в които майките отиват да си поръчват нещо от заведенията и оставят децата без контрол, което е цялостна безнаказаност “, безапелационни бяха спасителите на плажа във Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР