От първи януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър

...
От първи януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър
Коментари Харесай

От 1 януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър гориво

От първи януари отпада отстъпката от 25 стотинки за литър гориво за жителите, заяви министърът на стопанската система Никола Стоянов.
Ембаргото на Европейски Съюз за импорт на съветски нефт, което влиза в действие на 5 декември, няма да се усети от хората у нас, увери, той като посочи, че България съблюдава прецизно и глобите против Русия, и дерогацията за вноса на съветски нефт.
България използва 2,5 тона дизел годишно, който се получава от 6 тона недопечен нефт. В процеса на преправка на суровината се получават вторични артикули, които нямат необятно ползване у нас. Ако България не изнася тези артикули, те ще запълнят складовете за 20 дни и работата на рафинерията ще бъде блокирана като по този метод тя няма да е в положение да създаде нужното за потреблението у нас количество дизел.
" Ние не може да ги изливаме в морето тези вторични артикули, няма къде да ги складираме, в случай че не ги изнасяме, рафинерията ще би трябвало да спре работа и тогава няма да е произвела задоволително дизел ", посочи Стоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР